Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Huippuvireinen keihästoivo ja kahden lajin voimanpesä ovat Suomen suurimmat mitalitoivot yleisurheilun MM-kotikisoissa

Tampereella on mukana 36 suomalaista nuorta urheilijaa, joiden joukossa on muutamia mitali- ja finalistitoivoja.

Teemu Narvi
Teemu Narvi. Kuva: Lehtikuva
Henriikka Hiilloskorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen nuorilla on Tampereen MM-kisoissa suuri joukkue. Mitali- ja etenkin finaalitoivoja joukkueessa on, varsinkin kun urheilijat pääsevät kisaamaan kotiyleisön edessä.

Keihästoivoa Teemu Narvia kannattaa seurata tarkasti, sillä hän kiskaisi juuri MM-kisoja ennen Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla huiman, jopa neljän metrin, ennätysparannuksen. Narvin 75,15 kantanut keihäskaari nosti hänet tämän kauden alle 20-vuotiaiden tilastossa kolmanneksi, joten mahdollisuudet mitaliin ovat olemassa. Vasta 18 vuotta täyttäneellä, muita vuotta nuoremmalla Narvilla on vain kymmenen senttiä eroa listan kakkoseen ja hieman reilu kaksi metriä tilastoykköseen.

Helena Leveelahdelta lentävät Tampereella sekä kiekko että kuula. Kuulantyönnössä Leveelahti ei ole tilastojen valossa kärkikahinoissa, mutta kiekossa finaalipaikka ja pistesija ovat hyvinkin mahdollisia. Osallistujalistan tuloksissa seitsemäntenä oleva Leveelahti heitti Kokemäen kiekkokarnevaaleilla uudeksi ennätyksekseen 55,02. Viime vuonna 19-vuotiaiden EM-kisoissa Leveelahti teki ennätyksensä ja sijoittui viidenneksi, joten arvokisoissa heittämisestä ja onnistumisesta hänellä on myös kokemusta.

Suomen naisten hyvää seiväshyppyperinnettä jatkaa Saga Andersson. Andersson hyppäsi viime kaudella ennätyksensä 442, jolla hän on osallistujalistan jaetulla neljännellä sijalla. Tällä kaudella hän on hypännyt 439, jolla 18-vuotias on alle 20-vuotiaiden tämän kauden tilaston kahdeksas. Kauden parhaaseen on yllettävä, mutta Andersson on ehdottomasti onnistuessaan pistesijahyppääjä. Kärjessä ollaan tiiviisti, joten yllätyksellisessä lajissa mitalikaan ei oikein hyvän päivän sattuessa ole Anderssonille mahdotonta.

Leveelahden tavoin Eero Ahola osallistuu Tampereella sekä kiekko- että kuulakilpailuun. Aholalla päälajit menevät kuitenkin toisinpäin, ja kuula lentää hänen hyppysistään kiekkoa paremmin. Kuuden kilon rautapallo lensi tänä vuonna Kokemäen kuulakarnevaaleilla ennätyslukemiin 19,85, millä irtoaa alle 20-vuotiaden tämän kauden tilastossa 10:s sija. Ahola on siis kuulakisassa finaalikandidaatti ja onnistuessaan pistesijoilla.

Viivi Lehikoinen
Viivi Lehikoinen Paavo Nurmen kisoissa kesäkuussa. Kuva: Tomi Hänninen

400 metrin aituri Viivi Lehikoinen on huippuvireessä jopa mitalikandidaatti, varsinkin kun lajin ylivoimainen tähti Sydney McLaughlin jättää Tampereen kisat väliin. Tällä kaudella viime vuoden nuorten EM-pronssimitalisti ei ole kuitenkaan ollut viime kauden vedossaan. Viime vuonna Lehikoinen juoksi nuorten EM-kisojen finaalissa Grossetossa 56,49, joka on myös ikäluokan Suomen ennätys. Tämän kauden paras 58,30 syntyi Kuortaneella kesäkuun loppupuolella. Paljon siis pitäisi petrata, jotta finaalipaikka irtoaa ja Lehikoinen on mitalikamppailussa mukana.

Lue myös:

Seuraa näitä ulkomaalaisia huippuja nuorten MM-kisoissa Tampereella – Jamaikan nuori vauhtihirmu on Usain Boltia edellä kahdella matkalla

Näin seuraat yleisurheilun nuorten MM-kisoja TV2:sta

Suosittelemme