Hyppää sisältöön

Jari Aarnio on otettu kiinni murhatutkinnassa – myös jengipomo Vilhunen epäiltynä alamaailman surmaan liittyen

Entinen huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio on otettu kiinni epäiltynä siitä, että hän olisi laiminlyönyt poliisina henkirikoksen estämisen.

Jari Aarnio Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Poliisirikoksia tutkiva kihlakunnasyyttäjä Jukka Haavisto vahvistaa Ylelle, että poliisi on ottanut kiinni miehen, jonka epäillään liittyvän alamaailman palkkamurhaan vuonna 2003. Haavisto ei kuitenkaan suostu vahvistamaan miehen henkilöllisyyttä.

Murhassa on kyse alamaailmaan liittyvästä Volkan Ünsalin tapauksesta. Keskusrikospoliisi on tutkinut henkirikosta nyt aivan uusien tietojen pohjalta, kertoo Haavisto.

– Poliisimiehen kiinniotto liittyy siihen, että poliisin epäillään laiminlyöneen henkirikoksen estämisen. Epäillään, että yksi ihminen olisi joutunut tämän vuoksi henkirikoksen uhriksi.

Ruotsinturkkilainen Volkan Ünsal murhattiin lokakuussa 2003. Hän oli vienyt kaveriltaan rahaa Tukholmassa Arlandan lentokentän vuoden 2002 rahakuljetusryöstön saaliista. Myöhemmin mies oli päässyt todistajansuojeluohjelmaan ja irrottautunut siitä.

– Epäilyn mukaan poliisimiehellä olisi ollut niin paljon tietoa, että olisi kyennyt estämään murhan. Näin hän ei ole tehnyt. Seuraus tästä on ollut, että henkirikos on tapahtunut, kertoo Haavisto.

Rikoksessa tuomittiiin aikanaan useita henkilöitä, myös yllytyksestä rikokseen

– Käsitykseni mukaan asia liittyi tuolloin alamaailman välien selvittelyyn.

Jengipomo myös telkien taa

Myös Aarnion kanssa tynnyrijutusta käräjäoikeudessa tuomittu jengipomo Keijo Vilhunen on otettu kiinni tänään keskiviikkona.

Sekä Aarnio että Vilhunen vapautettiin kesäkuussa vankeudesta odottamaan Helsingin hovioikeuden tuomiota huumesyytteistä ns. tynnyrihuumejutussa.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Markus Laine ei vahvista Vilhusen nimeä.

– Jutussa on otettu kiinni vuonna 1960 syntynyt mies Itä-Suomessa.

Tutkinnassa oleva murha tapahtui 2003, joten siihen liittyvät mahdolliset virkarikokset ovat vanhentuneet. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että Aarnion epäillään tavalla tai toisella sekaantuneen henkirikokseen.

Aarnion kiinniotosta kertoi ensimmäisenä STT.

Lue lisää:

STT: Huumepoliisin ex-päällikköä Jari Aarniota epäillään henkirikoksesta

Jari Aarnio Ylelle: "On mukava olla Helsingin keskustassa, aurinko paistaa" – Hovioikeus päästi vapaalle odottamaan tuomiotaan

Suosittelemme sinulle