Hyppää sisältöön

Kylie Jenner on ohittamassa Mark Zuckerbergin ennätyksen – kosmetiikkayrittäjästä Yhdysvaltain nuorin miljardööri

Kardashianien ja Jennerien perheen sisarussarjan nuorimmaisen omaisuus on räjähdysmäisessä kasvussa. Jenner perusti kosmetiikkayrityksensä kaksi vuotta sitten.

Kylie Jenner (oikealla) ja hänen sisarensa Kendall Jenner markkinoivat omaa vaatemallistoaan vuonna 2015. Kuva: Julian Smith / EPA

Tositelevisiotähti Kylie Jenneristä on tulossa Yhdysvaltain nuorin miljardööri, joka on hankkinut varallisuutensa itse, kertoo talouslehti Forbes (siirryt toiseen palveluun).

Talouslehti arvioi Jennerin kaksi vuotta sitten perustaman kosmetiikkayrityksen Kylie Cosmeticsin arvoksi peräti 800 miljoonaa dollaria, eli runsaat 680 miljoonaa euroa. Jenner omistaa yrityksen kokonaan itse.

Kun summaan lisää tuotot muun muassa Jennerin televisioesiintymisistä, on hänen yhteenlaskettu omaisuutensa noin 900 miljoonaa dollaria, eli noin 770 miljoonaa euroa.

Jenner täyttää elokuussa 21 vuotta. Hän on tositelevisiosta tunnetun Jennerien ja Kardashianien perheen sisarussarjan nuorin.

Forbes ennustaa, että Jenneristä tulee miljardööri ensi vuonna, jos yrityksen kasvu jatkuu samanlaisena. Samalla hän syrjäyttäisi paikalta yhteisöpalvelu Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin, josta tuli miljardööri 23-vuotiaana.

Aloitti huulipunapakkauksella

Kylie Jenner aloitti yrityksensä myymällä vaatimattomia 29 dollarin huulipunapakkauksia, joihin kuului huulipunapuikko ja rajauskynä.

Yrityksen menestys on kulkenut käsi kädessä Jennerin sosiaalisen median suosion kanssa. Hänellä on muun muassa Instagramissa yli 110 miljoonaa seuraajaa ja Twitterissä melkein 26 miljoonaa seuraajaa.

Yhdysvaltalainen Time-lehti nimesi Kylien ja tämän sisaren Kendall Jennerin 25 vaikutusvaltaisimman teinin joukkoon vuonna 2014.

Jenner synnytti helmikuussa ensimmäisen lapsensa.

Hänet tunnetaan tositelevisioesiintyjänä, mutta myös mallina.

Jenner tviittasi keskiviikkona kuvan Forbesin kannesta kiitosten kanssa:

Suosittelemme sinulle