Hyppää sisältöön

Kari Tolvanen: ”Villeimmässä mielikuvituksessakaan kenelläkään ei ollut syytä epäillä Aarniota mistään rikoksesta”

Aarnion liittyvä murhatutkinta pyörähti käyntiin, kun kun kaksi aiemmin Volkan Ünsalin henkirikoksesta tuomittua on alkanut kertoa uusia tietoja.

Kari Tolvanen
Nettistudiossa kansanedustaja Kari Tolvanen
Merja Niilola

Kansanedustaja ja entinen poliisin väkivaltarikosyksikön päällikkö Kari Tolvanen kertoo olleensa kuultavana Jari Aarnioon ja jengipomo Keijo Vilhuseen liittyvässä poliisin tutkinnassa muutama kuukausi sitten.

Tolvanen toimi vuonna 2003 Volkan Ünsalin murhan tutkinnan yleisjohtajana. Hän sanoo, ettei kenelläkään ollut minkäänlaista aavistusta tai syytä epäillä silloista huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota mistään.

– Villeimmässä mielikuvituksessakaan kenelläkään ei tuolloin ollut syytä epäillä Aarniota mistään rikoksesta.

Kaksi murhasta tuomittua alkanut nyt puhua

Tutkinta avattiin uudestaan muutama vuosi sitten, kun kaksi aiemmin ruotsinturkkilaisen Volkan Ünsalin murhajutussa tuomittua alkoivat puhua uusia tietoja murhasta. Silloin kun heidät teosta tuomittiin, he vaikenivat ja kiistivät kaiken.

Kari Tolvanen sanoo edelleen, että juttua tutkivat poliisit tekivät aikanaan hyvää työtä.

– Neljä ihmistä tuomittiin, vaikka kukaan ei tunnustanut mitään. Edes ruumista emme löytäneet. Nyt kuitenkin on tullut uusia asioita ilmi. Niitä käydään uudessa tutkinnassa läpi. Vuonna 2003 meillä ei ollut tällaisista seikoista mitään tietoa.

"Kyse Ruotsin ja Suomen alamaailman välienselvittelystä"

Tolvanen muistaa vuosien takaa murhassa tutkitun myös jengipomo Keijo Vilhusen osuutta asiaan.

– Hän oli pidätettynä ja häntä epäiltiin avunannosta murhaan. Siihen aikaan ei hänen osuudestaan näyttöä saatu. Vilhunen ei ollut murhapaikalla, eikä kukaan ”puhunut hänen päälleen”. Häntä ei voinut tuolloin syytteeseen asettaa. Jos nyt on tullut uutta tietoa, niin silloin sitä ei ollut käytössä.

Volkan Ünsalin murhaan johti aikoinaan se, että uhri oli ollut yhteydessä Ruotsin poliisiin.

– Hän oli kertonut silloin poliisille tietojaan Arlandan suuresta kultaryöstöstä. Mies oli myös mukana Ruotsissa todistajansuojeluohjelmassa. Meidän tietojemme mukaan poliisille vasikointi oli ollut se murhan syy. Kyse oli Ruotsin ja Suomen alamaailman välienselvittelystä.

Lue lisää:

Jari Aarnio on pidätetty ja kuulustelut murhatutkinnassa ovat alkaneet

Suosittelemme sinulle