Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

EU-komission puheenjohtajan hoipertelua Nato-illallisella kummeksuttiin – Tiedottaja: Juncker kärsi erityisen kivuliaista iskiaskrampeista

Useampi valtionpäämies joutui tukemaan Jean-Claude Junckeria, joka ei meinannut pysyä pystyssä.

Jean-Claude Juncker tervehtii illallisvierasta
EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker (keskellä) saapui Nato-kokouksen illalliselle Brysselissä 12. heinäkuuta. Kuva: EPA/CHRISTIAN BRUNA
STT–Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

EU-komissio on kommentoinut eilen levinnyttä videota, jossa komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker hoipertelee pahoin matkalla Nato-illalliselle.

Juncker kärsi keskiviikon Nato-illallisella erityisen kivuliaista iskiaskrampeista, kertoo komission tiedottaja Margaritis Schinas.

Hänen mukaansa Juncker ei ollut keskiviikkona kipulääkkeiden ja alkoholin vaikutuksen alaisena.

Kysymykseen puheenjohtajan alkoholin käytöstä Schinas vastasi, että on enemmän kuin mautonta, että jotkut lehdet tekevät otsikoita puheenjohtajan kivusta.

Videoiden mukaan useampi valtionpäämies auttoi Junckeria, joka ei meinannut pysyä pystyssä.

– Juncker kompasteli useaan kertaan ja tarvitsi muiden NATO-johtajien tukea ennen illallista, lontoolainen Evening Standard -lehti kertoi Twitterissä julkaisemassaan videossa.

Komission tiedottajan mukaan Juncker jatkaa työtään normaalisti. Hän on ottanut lääkkeitä ja voi paremmin, oli komission viesti.

Yksi Junckeria auttaneista päämiehistä, Portugalin pääministeri Antonio Costa sanoi torstaina, että syynä Junckerin horjumiseen olisi ollut juuri iskias.

Myös Junckerin liiallisesta alkoholinkäytöstä on huhuttu pitkään.

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan Junckerin työkyvystä herää huoli videoiden perusteella, oli syy mikä tahansa.

Kokoomus kuuluu samaan Eurooppa-tason puolueeseen kuin Juncker eli Euroopan kansanpuolueeseen (EPP).

– Toivon todella, että mistä sitten johtuikaan, että hän on työkykyinen ja pystyy hoitamaan tehtävänsä, Orpo sanoi ennen komission kommenttia.

Lisää aiheesta:

EU-johtaja Juncker torjuu juopottelusyytöksiä: Jalkavaiva panee horjumaan

Suosittelemme