Hyppää sisältöön

Miljardööri Elon Musk hyökkäsi Twitterissä Thaimaan jalkapallopoikia pelastamassa olleen sukeltajan kimppuun

Brittisukeltajan mukaan Musk oli operaatiossa vain tiellä ja miljardöörin aie auttaa pelkkä julkisuustemppu.

Miljardööri Elon Musk on muun muassa sähköautoja valmistavasta Teslasta ja avaruusyhtiö SpaceX:stä tunnettu monialayrittäjä. Kuva: Ben Macmahon / EPA
Kirsti Karttunen

Miljardööri Elon Musk lupasi runsas viikko takaperin selvittää, voisivatko hänen yhtiönsä olla avuksi Thaimaassa luolaan jumiin jääneen jalkapallojoukkueen pelastamisessa.

Juhannuspäivästä saakka luolassa olleet pojat ja heidän valmentajansa pääsivät pois luolasta elossa, mutta pelastusoperaatiossa mukana olleen sukeltajan mukaan Muskin apu oli pelkkä pr-temppu.

Brittisukeltaja Vern Unsworth totesi yhdysvaltalaiskanava CNN:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), ettei Muskin suunnittelemasta minisukellusveneestä ollut tehtävässä mitään apua. Unsworth jatkoi muotoilemalla varsin suorasanaisesti sen, ettei Muskin sukellusveneitä tarvittu.

Asiasta on kirjoittanut muun muassa brittilehti Independent (siirryt toiseen palveluun).

CNN:n haastattelua tehnyt toimittaja totesi Muskin käyneen luolassa henkilökohtaisesti, mihin Unsworth vastasi tylysti toteamalla, että Muskia pyydettiin poistumaan pikaisesti. Brittisukeltajan mukaan Muskia pyydettiin poistumaan luolasta, sillä tällä ei ollut mitään käsitystä siitä, millainen luolasto oli – ja paikalle tuotu minisukellusvene oli luolastoon liian iso ja siksi hyödytön.

Ajatuksena oli, että pojat olisi voitu kuljettaa sukellusveneen kyydissä pois luolasta (siirryt toiseen palveluun).

Tylytystä Twitterissä

Unsworth oli operaatiossa osana ulkomaisten luolasukeltajien joukkoa. CNN:n mukaan Unswroth tuntee luolastoissa sukeltamisen erinomaisesti ja pojat löydettiin 200 metrin päästä paikasta, jossa Unsworth oli arvioinut heidän olevan.

Muun muassa sähköautoja valmistavan Teslan omistava Musk ei ottanut brittisukeltajan tylyjä kommentteja vastaan kevyesti.

Muskin mukaan hän ei ikinä tavannut luolastolla Unsworthia eikä häntä myöskään pyydetty poistumaan paikalta – päinvastoin. Musk vaati Unsworthia esittämään videon pelastusoperaatiosta ja totesi voivansa todistaa, että sukellusvene mahtuisi kulkemaan luolastossa.

Seuraavaksi Musk jo haukkuikin brittisukeltajaa pedofiiliksi. (siirryt toiseen palveluun)

Muskin haukut kirvoittivat usemman Twitter-käyttäjän moitteet, muun muassa ehdotuksen siitä, että Muskin olisi syytä keksiä väline joka pitäisi hänet poissa Twitteristä.

Aiemmin Musk oli kehunut useammassakin twiitissä sekä operaatioon osallistuneita ja pelastustiimin työtä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Musk suivaantuu Twitterissä . Loppukeväästä miljardööri tylytti twiiteissään mediaa ja uhkasi perustaa oman uutissivuston.

Lue myös:

Twitter-pyyntö sai miljardööri Elon Muskin tarjoamaan apua Thaimaan luolapelastajille, lähettää insinöörejään paikan päälle

Kaikki pelastettu! Näin thaimaalaisen juniorijoukkueen vaiheet etenivät

Suosittelemme sinulle