Hyppää sisältöön

Huippukokouksessa esillä keskisuomalaista kiuasosaamista

Löylyistä ei ole vielä tullut palautetta, mutta tapahtuma on vasta käynnissä.

Merikonttiin rakennettu sauna sisältä lauteilta. Kuva: Retu Liikanen / Yle
Nadja Mikkonen

Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamista seuraavalle kansainväliselle medialle esitellään Helsingissä keskisuomalaista sauna-osaamista.

Mediakeskuksen kahdessa saunakohteessa on nimittäin muuramelaisen Harvian kiukaita kaksin kappalein, sekä puulämmitteinen että sähkökiuas.

Myös Keski-Suomesta käsin toimiva yritysverkosto Sauna from Finland on ulkoministeriön maakuvayksikön kumppani ja sen väki opastaa toimittajia saunomaan.

Löylyjä voi siis helteistä huolimatta heitellä.

Harvian markkinointijohtaja Sami Linna toteaa, että tapahtuma on tilaisuus tutustuttaa kansainvälistä yleisöä suomalaiseen saunakulttuuriin.

– Palautetta ei meille ole vielä tullut, mutta tapahtuma on parhaillaan käynnissä, Linna toteaa.

Harvian kannalta tärkeitä saunamarkkinoita löytyy muun muassa presidenttien kotimaista, Pohjois-Amerikasta ja Venäjältä. Lisäksi Keski-Eurooppa ja tietenkin Pohjoismaat ovat saunomisen kannalta otollisia markkina-alueita.

Finlandia-talon kansainvälisessä mediakeskuksessa työskentelee Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamisen aikana lähes 1500 toimittajaa yli kuudestakymmenestä maasta. Toimittajille tarjoillaan mediakeskuksessa saunomismahdollisuuden lisäksi myös suomalaista ruokaa ja desigia.

Suosittelemme sinulle