Hyppää sisältöön

Kroatian valmentajalta poikkeuksellinen ryöpytys erotuomarille ja suuri tähti valitti: “Paras joukkue ei aina voita" – maassa juhlittiin MM-hopeaa kuin mestaruutta

Kroatiassa puhuttiin sankareista, vaikkakin jalkapallon MM-finaalissa tuli tappio Ranskalle.

Zagrebissa juhlittiin MM-hopeaa kuin kultaa. Kuva: AOP
Roope Visuri

Jalkapallon MM-kisoissa Kroatia taipui loppuottelussa Ranskalle 2-4. Karusta tappiosta huolimatta Kroatiassa MM-hopeasankarit otettiin vastaan kuitenkin kuin mestareina.

Kroatian matka MM-finaaliin oli sensaatiomainen kaikkien vaikeuksien jälkeen.

– Kiitos sankarit. Annoitte meille kaiken, Sportske Novosti julisti etusivullaan.

– Olitte suurimmat. Olitte ylpeytemme. Nimenne kirjoitetaan ikuisesti kultaisella.

Yksi Kroatian suurimmista sankareista oli Luka Modric. Real Madridin keskikenttäpelaaja valittiin koko MM-turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Lehdet hehkuttivat Modricia myös.

– Kroatia juhlii teitä. Olette meidän kultaamme, Vecernji List totesi.

Suitsutusta jaettiin erityisesti Kroatian päävalmentajalle Zlatko Dalicille. Hän tuli pestiin sen jälkeen, kun Kroatia jäi katastrofaalisesti MM-karsinnoissa tasapeliin Suomea vastaan.

Dalic oli itse pelin jälkeen pettynyt ottelun tuomaritoimintaan. Yhdeksi ratkaisuhetkeksi nousi ensimmäisen puoliajan lopussa tilanne, jossa vihellettiin käsivirhe Kroatian Ivan Perisicille. Tilanne tarkistettiin videolta, jonka jälkeen Antoine Griezmann vei Ranskan 2–1 -johtoon. Tilanteessa puhutti, osuiko pallo käteen vai käsi palloon. Tuomari ilmeisimmin tulkitsi, että käsi osui palloon.

– En koskaan kommentoi tuomareita, mutta MM-kisojen finaalissa ei tuollaista rangaistuspotkua voi antaa, Dalic tylytti.

– Koskaan ei pidä luovuttaa. Vieläkään tilanteessa 1–4 en ollut taipunut. Kaiken kaikkiaan Kroatia pelasi upean turnauksen. Joukkue osoitti, kuinka vahva ja laadukas se on.

Tähtipelaaja Modricin mukaan Perisic oli kertonut joukkueelle, että käsvirhe ei ollut tahallinen.

– Voimme lähteä kisoista päät pystyssä. Olimme niin lähellä, eikä sekään ole helppoa. Ansaitsimme enemmän, mutta paras joukkue ei aina voita. Siksi jalkapallo on paras urheilulaji maailmassa. Toki häviäminen ei ole mukavaa, Modric sanaili Fifan haastattelussa.

Kroatian pääkaupunkiin Zagrebiin odotetaan peräti 100 000 kannattajaa paikan päälle, kun jalkapallomaajoukkueelle järjestetään kotiinpaluujuhlat.

Ranskan joukkue, MM 2018

Lue lisää:

Ranska on jalkapallon maailmanmestari! Les Bleusin hyökkäysvoima tyrmäsi Kroatian huimassa maali-iloittelussa

69 prosenttia kansasta nautti kesän futishuumasta – 3,9 miljoonaa suomalaista katsoi jalkapallon MM-kisoja Ylen kanavilta

Ranskan suurin tähti meni sekaisin maailmanmestaruudesta: "En tiedä, missä olen" – päävalmentaja omisti pitkään odotetun voiton koko kansalle

Turvatoimet pettivät jalkapallon MM-finaalissa – punkbändi Pussy Riot pääsi ryntäämään viheriölle kesken ottelun

Nyt on herkkua! Tunnelmoi videolta MM-kisojen kauneimmat osumat

Päivitetty kello 14.59. Lisätty Modricin kommentti ja päivitetty otsikkoa.

Suosittelemme sinulle