Hyppää sisältöön

Tuulettimet viedään käsistä: Aamulla tulleet kuormat myytiin loppuun kolmessa tunnissa

Suomen vallanneet poikkeukselliset helteet ovat saaneet ihmiset hakemaan helpotusta tuulettimista ja lasten uima-altaista.

Erilaisia tuulettimia ja ilmanviilentäjiä kaupan hyllyllä
Kuva: Juha Kokkala / Yle
Jutta Huovinen

Helle on tyhjentänyt monin paikoin kaupat pöytä- ja lattiatuulettimista. Esimerkiksi Meri-Lapissa marketteihin saadut lisäkuormat myytiin tiistaiaamuna loppuun kolmessa tunnissa. Liikkeet eivät välttämättä saa nopeasti myyntiin lisää jäähdyttimiä, sillä myös keskusvarastojen ja maahantuojien tuuletinhyllyt alkavat olla tyhjillään.

Myös Kemistä Niskalan Radio-Sähköstä kerrotaan, että tuulettimien kysyntä on ollut kova ja lisää ilmastointilaitteita saadaan vasta ensi kuussa.

Kodinkoneketju Powerista kerrotaan, että parin viime päivän aikana tuulettimia on myyty jo reilusti enemmän kuin koko viime vuoden heinäkuussa. Pienkonepuolen myyntipäällikkö Ari-Pekka Pulkkisen mukaan ilmastointilaitteet ja suosituimmat tuuletinmallit ovat loppuneet koko maasta.

– Olimme varautuneet uuteen helleaaltoon poikkeuksellisen helteisen toukokuun jälkeen ja tuulettimia on ollut hyvin tarjolla, Pulkkinen kertoo.

Kemin K-Citymarketissa kesän toinen suosikkituote on ollut lasten uima-altaat, jotka nekin viedään käsistä heti, kun uusia kuormia saapuu kauppaan.

Suosittelemme sinulle