Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Helle vain yltyy – Turussa mitattiin uusi kesän ennätys: 33,3 astetta

Ilmatieteen laitos varoittaa tukalasta helteestä. Tämä on jo kolmas kerta, kun kesän lämpöennätys rikkoontui peräkkäisinä päivinä.

Peililasit.
Tatu Kuukkanen,
Satu Aaltonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Maanantaina Turussa kirjattu kesän lämpöennätys, 32,2 astetta, jäi lyhytikäiseksi. Ilmatieteen laitoksen paikallissääpalvelun mukaan Turun Artukaisissa mitattiin tiistaina iltapäivällä 32,9 astetta. Myöhemmin päivän korkein lukema nousi 33,3 asteeseen.

Porissa rautatieasemalla mitattiin iltapäivällä 32,2 asteen hellelukemat.

Tämä on jo kolmas kerta, kun kesän lämpöennätys rikkoontui peräkkäisinä päivinä. Sunnuntaina Porvoossa oli mitattu 31,2 asteen lämpötila ennen maanantain Turun-ennätystä.

Ylen meteorologi Seija Paasonen arvioi tiistaiaamuna, että Satakunta ja Varsinais-Suomi ovat maan lämpimimpiä kolkkia. Kylmästä ei tosin kärsitä muuallakaan.

– Kolmenkymmenen asteen lukemia voidaan tänään odottaa koko maahan, Paasonen kertoo.

Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin tukalasta helteestä. Hellevaroitus on voimassa koko maassa. Tiistaina ja keskiviikkona varoitetaan erittäin tukalasta helteestä, torstaista eteenpäin tukalasta helteestä.

Keskiviikkona erittäin tukalan helteen todennäköisyys on Pohjois-Lapissa 70 prosenttia, muualla Suomessa 60 prosenttia.

Torstaina tukalan helteen todennäköisyys on koko maassa 60 prosenttia. Perjantaina ja lauantaina tukalan helteen todennäköisyys on koko maassa 30 prosenttia.

Juttua päivitetty 18.7. klo 9:38. Lämpötila nousi Turussa tiistaina 33,3 asteeseen.

Lue lisää:

Kesän lämpöennätys rikki jo toisena päivänä peräkkäin: Turussa hikoiltu yli 32 asteessa

Kesän lämpöennätys rikkoutui taas! Nyt saapuvat trooppiset yöt: "Kuulostaa hurjalta sanoa, että niitä olisi läpi viikon, mutta se on mahdollista"

Suosittelemme