Hyppää sisältöön

“Mummomekko vaihda toiseen, sukkahousut heitä pois, tukkageeli liikaa kiiltää, silmälasit huonot on...” – Katso videolta, miten tutut Yle-kasvot lauloivat yleisöpalautetta torikansalle Porissa

Yle saa päivittäin valtavasti yleisöpalautetta, viestejä tulee kymmeniä tuhansia viikossa.

Yle Uutisten U1-yhtye: eturivissä Elina Ravantti, Riikka Räisänen, Marjo Rein ja Jussi-Pekka Rantanen sekä takarivissä Kari Nihti, Matti Toivonen, Matti Pitsinki ja Antti Karhumäki.
Niina Honka

Viime vuonna kiellettyjä lauluja Porissa esittänyt Yle Uutisten bändi teki paluun lavalle SuomiAreenassa. Nyt uutis- ja ajankohtaistoiminnan väestä koottu U1-yhtye esitti kansanlauluja, jotka oli sanoitettu uusiksi yleisöltä saadulla palautteella.

Lyriikoita esitykseen ovat olleet kirjoittamassa muun muassa uutisten lukijat ja toimittajat Marjo Rein ja Jussi-Pekka Rantanen.

– Meistä oli kiva ajatus esittää yleisöllekin, millaista palautetta meille tulee, Marjo Rein kertoo.

Rantanen kertoo, että tyypillisesti palautteet koskevat sitä, että toimittajat ovat jonkun asian puolella, tätä palautetta tulee kuitenkin useista suunnista ja vastakkaisiltakin tahoilta. Paljon palautetta tulee myös tv-esiintyjien vaatetuksesta tai olemuksesta.

– Rakentaviin palautteisiin vastataan asiallisesti, ne otetaan huomioon ja tarvittaessa muutetaan omia toimintatapoja. Hyvät tsemppipalautteet säästetään. Ja osaa sitten ei säästetä, Rantanen kertoo, miten huomioi saamansa palautteen.

Myös yhtyeessä laulanut Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Riikka Räisänen korosti porilaiselle toriyleisölle, että yleisön mielipiteellä on merkitystä, se on arvokasta ja asiallista palautetta otetaan vastaan mielellään.

Suoraa palautetta tulee 40 000 viestiä viikossa

Materiaalia laulunsanoiksi yhtyeellä on riittänyt, sillä Yleen tulee suoraa palautetta arviolta 40 000 viestiä viikossa eli yli 2 miljoonaa vuodessa.

Valtaosa palautteesta tulee sosiaalisen median kautta ja sitä tulee myös tekijöiden sähköpostiin.

Esitystä seurannutta toriyleisöä yleisöpalautelaulut naurattivat. Mutta tulipa kysyttäessä yleisöpalautetta myös heiltä itseltään.

– Uusinnat. Niitä tulee kesällä ihan liikaa, tuli esitystä seuranneelle Pekka Kunnakselle heti mieleen kuin apteekin hyllyltä.

Anja Ketonen puolestaan sanoi olevansa tyytyväinen uutistarjontaan. Hän kertoo antavansa usein yleisöpalautetta.

– Tilanteen vaatimaa aina, Ketonen tarkensi.

Suosittelemme sinulle