Hyppää sisältöön

Pussy Riotin jäsenet MM-finaalissa kentälle päästäneitä järjestyksenvalvojia tullaan rankaisemaan Venäjällä: “Laitamme heidät häpeämään”

Neljä protestiryhmä ja punkyhtye Pussy Riotin jäsentä ryntäsi kentälle Moskovassa kesken jalkapallon MM-finaalin viime sunnuntaina.

Ranskan tähti Kylian Mbappé sai tervehdyksen Pussy Riotilta kesken MM-finaalin. Kuva: AOP

Protestiryhmä ja punkyhtye Pussy Riotin jäsenet kentälle MM-finaalissa päästäneitä järjestyksenvalvojia tullaan rankaisemaan virheestään, jalkapallon MM-kisojen järjestelytoimikunnan toimitusjohtaja Aleksei Sorokin kertoo venäläislehti Sport Expressille.

Sorokinin mukaan tehtävässään epäonnistuneet järjestyksenvalvojat joutuvat kohtaamaan kurinpidollisia toimenpiteitä. Venäläispomo epäilee, että valvonta petti, sillä poliisipukuiset tunkeilijat olivat pukeutuneet liian uskottavasti.

– Laitamme heidät häpeämään. Me kaikki kasvoimme kunnioittaen poliisiunivormua, se on totta. Valvojat olivat epäammattimaisia, mutta ei heitä toisaalta voi myöskään syyttää liian ankarasti. Kentälle juosseet ihmiset olivat liian ovelia.

Ranskan voittoon Kroatiasta maalein 4–2 päättynyt finaali keskeytettiin hetkellisesti, kun kentälle juosseita ihmisiä otettiin kiinni ja vietiin pois.

Pussy Riot kertoi, että he vaativat tempauksellaan Venäjältä muun muassa poliittisten vankien vapauttamista ja mielenosoittajien laittomien pidätyksien lopettamista.

Lue myös:

Jalkapallofinaalin keskeyttäneitä aktivisteja kuulusteltu – Pussy Riot: Asianajajaa ei ole päästetty heidän luokseen

Turvatoimet pettivät jalkapallon MM-finaalissa – punkbändi Pussy Riot pääsi ryntäämään viheriölle kesken ottelun

Ranskan ujo avainpelaaja saattaa olla maailman sympaattisin jalkapalloilija – urakoi MM-finaalin vatsataudissa, eikä edes uskaltanut pyytää pokaalia joukkuetovereiltaan

Venezuelan presidentti näpäytti ranskalaisia MM-kultajuhlista: "Tosi asiassa Afrikka ja afrikkalaiset maahanmuuttajat voittivat"

Tätä tapahtuu vain kerran vuosisataan! Yli 200 miljoonan euron MM-stadion tärveltyi heti: "Niin paljon rahaa huuhtoutui yhteen sateeseen"

Kroatian valmentajalta poikkeuksellinen ryöpytys erotuomarille ja suuri tähti valitti: “Paras joukkue ei aina voita" – maassa juhlittiin MM-hopeaa kuin mestaruutta

Suosittelemme sinulle