Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Leveys ei riittänyt Juha Malisen mukaan Minihuuhkajissa - Esa Pekonen kertoi Suomen parhaat turnauspelaajat

Suomen U19-jalkapallopoikien maajoukkuevalmentaja Juha Malinen seisoi selkä suorana sunnuntaina Vaasassa. Yle Urheilun asiantuntija Esa Pekonen nosti puolestaan esille Suomen parhaat turnauspelaajat.

Juha Malinen
Juha Malinen Kuva: Tomi Hänninen
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Minihuuhkajat jäi ilman voittoja EM-kotiturnauksessa ja Suomen pelit päättyivät alkulohkoon. Kolme tappiota ei saanut mieltä matalaksi.

- Tämä on nuorisoturnaus ja kuitenkin pelaajien kehittämisprojekti. Uskon, että joukkue ja samalla meidän koko jalkapallo on saanut paljon oppia näistä peleistä, Malinen totesi.

- Mukana oli suomalaispelaajia, jotka ovat nousseet korkeammalle tasolle, johon on aiemmin totuttu. Tässä joukkueessa leveys ehkä riittänyt tarpeeksi. Meillä oli kolmesta eri ikäluokasta pelaajia, joka on tietysti hyvä asia. Huippuja meidän pitää kehittääkin.

- En pysty nyt heti tarkemmin analysoimaan, ajatus on pelaajien puolella. He antoivat kaikkensa ja yrittivät noudattaa meidän (valmentajien) taktiikkaa ja olen ylpeä heistä kaikista, niputti Malinen turnauksen.

Yle Urheilun jalkapalloasiantuntija Mehmet Hetemaj oli valmentaja Malisen linjoilla.

- Pojat jättivät sydämensä kentälle. Jokainen voi katsoa peiliin ja olla ylpeä siitä, mitä esitti näissä kisoissa. Saku Ylätupa on pelaaja, jolta odotan paljon tulevaisuudessa.

Esa Pekonen - toinen Yle Urheilun futisasiantuntija - korosti, etteivät nuoret suomalaiset jääneet turnauksessa tyhjin käsin.

- Jokainen Suomen pelaaja sai itsestään tärkeää tietoa ja oppia, kun pääsivät pelaamaan näin kovia pelejä ja vielä nopeassa turnaustahdissa.

Ketkä olivat Suomen parhaat turnauspelaajat?

- Nostaisin esille Timo Stavitskin, vaikka ensimmäinen peli oli ehkä muita vaisumpi. Jaakko Oksanen, kärjessä Saku Ylätupa ja Eetu Vertainen, Abukar Mohamed keskikentällä. Nämä pelaajat pystyivät olemaan joka pelissä selkeästi mukana täysin tai ainakin lähes tasavertaisesti vastustajiin nähden, huomioi Pekonen.

Suosittelemme sinulle