Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Woods palasi takaisin huipulle Britanniassa – "Tämä oli eri versio Tigerista"

Woods osoitti palanneensa huipulle, kun hän taisteli voitosta Britannian avoimessa mestaruuskilpailussa.

Tiger Woods kävelee viheriöllä.
Tiger Woods. Kuva: AOP
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Golfin supertähti Tiger Woods on viime vuosina päätynyt otsikoihin selkäleikkausten ja yksityiselämänsä ongelmien takia. Sunnuntaina Skotlannissa päättynyt Britannian avoin mestaruusturnaus todisti, että 42-vuotias Woods on yhä parrasvalojen arvoinen pelaamisensa ansiosta.

Yhdysvaltalainen Woods jakoi Carnoustien kentällä kuudennen sijan, mutta johti kisaa päätöskierroksella ennen 11. väylän tuplabogia.

– Tuntui hienolta kuulua kärkijoukkoon ja onnistua nousemaan mestaruustaisteluun, Woods kommentoi.

Woods ei ole voittanut ammattilaiskiertueella viiteen vuoteen, ja hänen edellisestä arvovoitostaan on kulunut vuosikymmen. Viikonlopun peliesitys osoitti kuitenkin, että Woods voi urallaan kasvattaa vielä 14 arvovoiton sarjaansa.

Carnoustiessa mestariksi pelasi Woodsin viimeisen kierroksen pelikaveri, italialainen Francesco Molinari. Hän nousi maailmanlistalla kuudenneksi.

Pitää oppia voittamaan uudelleen

Pohjoisirlantilaisen Rory McIlroyn mukaan Carnoustiessa pelasi kuitenkin erilainen Woods kuin aiemmin.

– Pelaamassa ei ollut sama Tiger, joiden kanssa Phil Mickelson, Ernie Els ja muut joutuivat aikoinaan kamppailemaan. Tämä oli eri versio Tigerista, mutta kyllä hän on tuntumassa, kommentoi British Openin kakkossijan jakanut McIlroy.

McIlroy arveli, etteivät hänen sukupolvensa pelaajat varsinaisesti huolestu Woodsin paluusta kärkikaartiin, mutta vanhaa mestaria ei voi jättää huomioimatta.

– Hän on pelannut kiertueella säännöllisesti, ja hän on terve. Hän on yksi niistä pelaajista, jotka ovat vaanimassa lyönnin päässä, neljä arvoturnausta voittanut McIlroy kuvasi.

McIlroy arveli, ettei Woodsilla ole vielä samanlaista kaikkivoipaisuuden sädekehää, joka siivitti hänet takavuosina toistuvasti isoihin voittoihin.

– On silti mahtavaa saada hänet takaisin huipulle. Se tekee golfille hyvää.

McIlroy arvioi olevansa Woodsin kanssa samassa tilanteessa, sillä kummankin arvovoitosta on aikaa. Woods voitti major-turnauksen viimeksi 2008 Yhdysvaltain avoimessa mestaruuskilpailussa, McIlroy 2014 PGA:n mestaruuskilpailussa.

– Vaikka hän on voittanut 14 majoria, on opittava, miten yltää taas voittajaksi, McIlroy sanoi.

Lue myös:

Molinari teki italialaista golfhistoriaa - Tiger Woods piipahti British Openin kärjessä

Suosittelemme sinulle