Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Katajanokkaa piinannut pitkä sähkökatko on ohi

Helsinkiläinen kokee puolen tunnin sähkökatkon keskimäärin vain joka kymmenes vuosi.

Sähkönsiirtoyhtiö Helenin sähköverkon viankorjaustöitä ulkoasiainministeriön kupeessa Helsingin Katajanokalla.
Sähkönsiirtoyhtiö Helenin sähköverkon viankorjaustöitä ulkoasiainministeriön kupeessa Helsingin Katajanokalla maanantaina. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin Katajanokan harvinaisen pitkä sähkökatko on päättynyt, kertoo Helen Sähköverkko. Katko alkoi maanantaina noin puoli kahden aikaan päivällä, ja yhtiö tiedotti kello puoli kahden aikaan tiistaiaamuna, että katko on päättynyt. Katko johtui kahdesta erillisestä viasta keskijänniteverkossa.

Illan ja yön tunteina toinen vioittuneista kohdista saatiin paikallistettua, kaivettua esiin ja korjattua, minkä jälkeen sähköt palautettiin kaikille asiakkaille, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Yhtiön mukaan toisen rikkoutuneen kohdan paikannus on käynnissä ja se korjataan tiistaipäivän aikana.

Yhtiön mukaan tämä ei kuitenkaan enää vaikuta sähkönjakeluun, kun sähköä saadaan siirrettyä korjatun reitin kautta. Tällaiset kaksoisviat ja niistä johtuvat pitkät sähkökatkot ovat Helen Sähköverkon mukaan Helsingissä erittäin harvinaisia.

Yhtiön mukaan helsinkiläinen kokee puolen tunnin sähkökatkon keskimäärin vain joka kymmenes vuosi. Helsingin sähkönverkko on rakennettu rengasmaisesti, jolloin vikatilanteessa sähköt voidaan useimmiten kytkeä toista reittiä, yhtiö kertoo.

Katajanokan vikatilanteessa se ei ollut mahdollista, sillä kyseessä oli kaksi samanaikaista vikaa saman alueen keskijänniteverkossa. Sähkökatko koski enimmillään yli 600 asiakasta.

Suosittelemme sinulle