Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Suomalaisurheilijoiden häirintä on siirretty viranomaistutkintaan

EUSAn mukaan viranomaiset ovat alkaneet selvittää opiskelijoiden EM-kisoissa suomalaisiin naisurheilijoihin kohdistunutta vakavaa häirintää.

Portugal Coimbra
Portugalin Coimbrassa on käynnissä korkeakouluopiskelijoiden EM-kisat. Kuva: AOP
Henriikka Hiilloskorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

Portugalin viranomaiset ovat alkaneet selvittää korkeakouluopiskelijoiden EM-kisoissa suomalaisnaisiin kohdistunutta häirintää, kertoo eurooppalainen kattojärjestö, European University Sports Association (EUSA) virallisessa tiedotteessaan.

EUSA kertoo tiedotteessaan ottavansa urheilijoidensa turvallisuuden vakavasti, ja että järjestö on heti häirintäepäilystä kuultuuan ottanut yhteyttä viranomaisiin. Järjestö pyytää urheilijoita olemaan yhteydessä kaikista asiaan liittyvistä yksityiskohdista ja lisätiedoista.

Opiskelijoiden Liikuntaliiton OLL:n mukaan suomalaiset naisurheilijat joutuivat vakavan häirinnän kohteeksi opiskelijoiden EM-kisoissa Portugalin Coimbrassa. Liitto kertoi, että venäläisurheilijat häiritsivät suomalaisia toistuvasti sekä fyysisesti että verbaalisesti. Tapauksen selvittäminen aiheutti kiistaa, kun OLL:n mukaan kattojärjestö suhtautui tapahtumiin vähätellen.

Lue myös:

Suomalaisurheilijat joutuivat häirinnän kohteeksi opiskelijoiden EM-kisoissa – Liikuntaliitto raivoissaan, kattojärjestö kiistää vähättelyn

Suosittelemme sinulle