Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Kalle Rovanperän mykistävä takaa-ajo päättyi niukkaan tappioon – suomalaiset juhlivat WRC2-luokassa

Suomalaiset juhlivat Jyväskylän MM-rallin WRC2-luokassa kaksoivoittoa. Huiman takaa-ajon tehnyt Kalle Rovanperä oli lähellä täydentää kolmoisvoiton.

Kalle Rovanperä
Kuva: Tomi Hänninen
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

JYVÄSKYLÄ. Jyväskylän MM-rallin WRC-luokassa juhli Toyotan virolainen kuljettaja Ott Tänak, mutta WRC2-luokassa nähtiin suomalaisjuhlaa. SM-sarjassa hallinnut lahjakkuus Eerik Pietarinen oli ykkönen.

– Tietysti hyvä fiilis voitosta, Pietarinen totesi maltillisesti ja lyhyesti Ylen ralliradiolle voittonsa jälkeen.

Eerik Pietarinen
Kuva: Tomi Hänninen

Toiseksi tuli Jari Huttunen yhden minuutin ja 6,8 sekuntia perässä Pietarista.

Teinilupaus Kalle Rovanperä säväytti uransa ensimmäisessä Jyväskylän MM-rallissaan ja oli pitkään matkaan voittoon.

Hän eteni jo 47 sekunnin johtoon lauantaina iltapäivällä, kunnes iskunvaimennin hajosi.

Se aiheutti laajalti ongelmia myös muualle autoon. Rovanperä ja hänen kartturinsa Jonne Halttunen olivat keskeyttämässä, mutta he saivat auton ajettavaan kuntoon.

Kalle Rovanperä
Kuva: Yle Ralliradio

Viimeisellä erikoiskokeella Rovanperä ajoi jousitus rikkinäisenä ja myös lopulta konepelti ylhäällä, kun varaviritelmässä sokat lähtivät irti.

Tuo temppu jäi Suomen MM-rallin historiaan ja toi mieleen Timo Mäkisen samankaltaisen tilanteen vuodelta 1967.

Kalle Rovanperä
Kuva: Tomi Hänninen

Sunnuntaina Rovanperä tykitti hurjia aikoja ja oli Laukaan toisella erikoiskokeella jopa lähellä WRC-tähtiä Andreas Mikkelseniä sekä Thierry Neuvillea ajoillaan.

Hän kiri 46 sekunnin eroa kolmantena olleeseen Gus Greensmithiin erikoiskoe erikoiskokeelta kiiinni. Eroa kaksikon välillä oli enää vain 13,1 sekuntia, kun lähdettiin Ruuhimäen 11,12 kilometriä pitälle pätkälle.

Lopulta Rovanperä jäi vain 1,9 sekuntia Greensmithistä. Rovanperä jäi voitosta 2 minuuttia ja 36,8 sekuntia. Suomalainen kolmosvoitto jäi todella lähelle.

Lue lisää:

Jyväskylän MM-ralli päättyi tärisyttävään trilleriin, Latvala kirvelevästi kolmas – Tänak palautti voitollaan virolaisriemun 15 vuoden tauon jälkeen

Jyväskylän MM-ralli huipentui jännitysnäytelmään ja suomalaisten kiivaaseen takaa-ajoon

Rovanperältä taas jättivoitto, riittääkö vauhti uskomattoman nousuun? Asiantuntija hämmästelee superteinin vetoa: ”Fysiikan lait tulevat vastaan”

Rovanperän tyrmäämä britti toipui shokista – loppuvatko 17-vuotiaalta kilometrit kesken? ”Pidän Kallen takanani”

MM-sarjan suomalaistähdet hämmästelivät 17-vuotiaan Kalle Rovanperän konepeltivetoa – koko sarjan kokenein kuljettaja Latvala: ”Huikea suoritus”

Kalle Rovanperä avaa ihaillun tempun taustat: Konepelti ylhäällä 100 kilometrin tuntivauhdissa 14 kilometriä ilman varsinaista iskunvaimenninta – ”Onhan se vähän surullista”

Katso ikoninen kuva! 17-vuotias Kalle Rovanperä selvisi uskomattomasti Jyväskylässä maaliin konepelti ylhäällä ja osoitti upeaa urheiluhenkeä: ”Olen pahoillani"

Kalle Rovanperä oli jo luovuttamassa Jyväskylän MM-rallin voiton, mutta päättikin yrittää jatkaa matkaa – vauhti riitti

Uskomatonta epäonnea! Jyväskylän MM-rallissa dominoineelta Kalle Rovanperältä hajosi auto – superteini oli jo keskeyttämässä, kunnes korjaukset toimivat

Suosittelemme