Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Raision ja Naantalin laajan vedenjakeluhäiriön vaikutukset näkyvät jo terveydenhuollossa – kauppojen hyllyt tyhjentyneet pullovedestä

Raision ja Naantalin laaja putkirikko koskettaa jo 55 000 ihmistä.

Naantalilainen Tanja Laaksonen vesiostoksilla.
Naantalilainen Tanja Laaksonen osti vettä itselleen ja äidilleen. Hän kertoi keittäneensä kotona jo kymmenisen litraa vettä. Kuva: Eino Kossila / Yle
Joni Piirainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Raision ja Naantalin laaja vedenjakeluhäiriö vaikuttaa nyt jo suun terveydenhuoltoon.

Laajan vesihäiriön vuoksi suun terveydenhuolto toimii rajoitetusti sekä Raisiossa että Naantalissa, koska hammashoitolaitteissa käytetään vettä.

Hammastarkastukset ja muut ilman vettä toteutettavat toimenpiteet jatkuvat normaalisti. Suun terveydenhuollon palvelut ovat suurelta osin suljettuna niin kauan kuin vedenkeittokehotus on voimassa.

Vesi loppunut kauppojen hyllyiltä

Raision ja Naantalin laaja putkirikko koskettaa tukalassa helteessä jo 55 000 ihmistä. Ylen toimittaja Eino Kossila seurasi tiistaiaamuna naantalilaisessa marketissa, kun 150 kanisterin lava hupeni puolessa tunnissa.

Vesiostoksilla Naantalissa.
Kuva: Eino Kossila / Yle

Vesikriisin myötä monista Turun seudun kaupoista on loppunut pullovesi, kun ihmiset ovat hamstranneet vettä tuleviksi päiviksi.

– Veikkaan, että 3000 litraa on myyty aamupäivän aikana, kertoo naantalilaisen K-supermarket Ukko-Pekan kauppias Sami Toivonen.

Raisiossa ja Naantalissa on ollut voimassa vedenkeittokehotus ja veden käyttörajoitus maanantaista alkaen. Vedenjakeluhäiriön odotetaan kestävän jopa ensi viikkoon saakka.

Vesihyllyllä on aukkoja naantalilaisessa ruokakaupassa 31.7.2018.
Kuva: Eino Kossila / Yle

Lue lisää:

Raision ja Naantalin laaja vedenjakeluhäiriö ulottuu nyt myös lähikuntiin – putkirikko koskettaa tukalassa helteessä jo 55 000 ihmistä

Suosittelemme sinulle