Hyppää sisältöön

Varkaat naamioivat hain vauvaksi ja varastivat sen lastenrattaiden avulla akvaariosta – kuvat

Miss Helen -niminen nuori hai palautettiin akvaarioon kaksi päivää myöhemmin.

San Antonion akvaarion jakama kuva epäillyistä, jotka kuljettavat varastettua haita lastenrattaissa autoon. Kuva: San Antonio Aquarium / EPA
Marika Kataja

Teksasissa kaksi miestä on tunnustanut varastaneensa hain San Antonion akvaariosta, kertoo paikallinen poliisi. Miehet nappasivat hain akvaarion koskettelutankista, käärivät sen huopaan ja kuljettivat ulos lastenrattaissa.

Tekijät jäivät kiinni turvakamerakuvien avulla. Kuvissa näkyy, kuinka yksi mies nostaa hain ja kantaa sen vielä vettä valuvana sivummalle. Sitten toinen mies asettaa huopaan käärityn mytyn lastenrattaisiin ja kävelee pois. Häntä seuraavat hain nostanut mies sekä lasta kantava nainen.

San Antonion akvaarion julkaisema turvakamerakuva haivarkaudesta. Kuva: San Antonio Aquarium / EPA

Miss Helen -niminen, 40 sentin pituinen harmaa sarvihai palautettiin San Antonion akvaarioon maanantai-iltana paikallista aikaa, kaksi päivää varkauden jälkeen. Hai ei ilmeisesti vahingoittunut. Se on nyt karanteenissa akvaariossa.

San Antonion akvaarion välittämä kuva varastetusta haista, joka löytyi yksityiskodissa olleesta akvaariosta. Kuva: San Antonio Aquarium / EPA

Hai löytyi yksityiskodista, joka oli täynnä akvaarioita ja muita merieläimiä. Poliisin mukaan miehillä oli tietoa siitä, kuinka käsitellä kaloja. Heidän arvellaan menneen akvaarioon juuri tietty hai mielessään. Naisen osuutta varkauteen selvitetään.

Suosittelemme sinulle