Hyppää sisältöön

Ukkosmyräkkä pyyhkäisi yli Hämeenlinnan – keskusta lainehti ja salamat aiheuttivat tuhoa

Vajaan tunnin kestänyt ukkosmyräkkä torstaina iltapäivällä piti pelastuslaitoksen kiireisenä ja sai kadut lainehtimaan toviksi.

Autoja juuttuneena kaduille tulvineeseen sadeveteen
Sateen jälkeistä tulvaa Hämeenlinnassa elokuussa 2018.

Hämeenlinnan seudulla ukkospilvet alkoivat kerääntyä torstaina uhkaavasti. Iltapäiväkolmen ja -neljän välillä ukkonen jyrisi ja vettä tuli hetken taivaalta kovalla voimalla.

Satoi niin paljon, että muun muassa Hämeenlinnan keskustassa sadevesi peitti osan kaduista laajalti. Liikennettä haittasi myös Jukolan lämpövoimalan kohdalla tielle kaatunut puu.

Lisäksi Riihimäen seudulla ainakin Hausjärvellä satoi vettä niin, että Oitin alikulussa tulvi. Puujoella puolestaan epäiltiin myös trombin vierailleen.

Vastaavanlaisia tulvimisia on viime päivinä nähty jo aiemmin Riihimäellä, mutta myös Raumalla ja Lahdessa.

Salama iski kahteen paikaan

Salama teki tuhojaan ensin Janakkalassa, sitten Hämeenlinnassa.

Hämeenlinnan Metsäkulmantiellä salama iski puuhun, josta se kulkeutui maahan ja edelleen ulkovalaistuksen maakaapelin kautta taloon. Omakotitalon sähkökeskus tuhoutui täysin.

Myös ulkorakennuksen sähköt kärsivät salamaniskusta. Tulipaloa salama ei kuitenkaan sytyttänyt.

Janakkalan Hyvikkäläntiellä salama sytytti tuleen maatilan 250-neliöisen korjaamohallin. Hallia oli sammuttamassa kahdeksan pelastusyksikköä. Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen mukaan halli tuhoutuu täysin.

Palosta ei koitunut henkilövahinkoja, eikä se uhkaa naapurirakennuksia. Itse hallin palosta koituu kuitenkin mittavat vahingot.

Maasturi vesiliirrossa

Ukkosmyräkän aikana sattui kolmosmoottoritiellä myös liikenneonnettomuus.

Maastoauto joutui vesiliirtoon Hämeenlinnan kohdalla ja pyörähti katon kautta ympäri. Auto oli matkalla Tampereen suuntaan. Onnettomuudesta ei kuitenkaan aiheutunut henkilövahinkoja.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksella riitti iltapäivän aikana myös joukko muita hälytyksiä.

Korjattu katujen sijaintipaikkakunnat ja lisätty tietoa myräkkävahingoista 2.8.2018 klo 19.15.

Suosittelemme sinulle