Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Ukonilma riehui torstai-iltana Pirkanmaalla, pelastuslaitokselle kymmeniä tehtäviä

Ukkosrintama vyöryi etelästä yli Pirkanmaan. Pelastuslaitos sai noin 50 tehtävää. Etenkin alueen itä- ja pohjoisosissa syttyi runsaasti maastopaloja, jotka levisivät paikoin rakennuksiin.

salama taivaalla
Kuva: AOP
Jouni Tanninen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pelastuslaitos on saanut sammuttaa maastopaloja mm. Ruovedellä, Virroilla, Sahalahdella, Juupajoella ja Urjalassa.

Likimain kaikkien syy lienee salamointi. Tyypillisesti hätäkeskus on saanut tiedon savusta metsässä, ja paikalta on löytynyt salamaniskun sytyttämä pitkään kuivunut maasto.

Varsinkin Juupajoella oli tapauksia, joissa tuli levisi metsästä rakennuksiin. Rahalliset vahingot eivät liene kovin suuria. Noin hehtaarin metsäpaloja on kuitenkin ollut. Sellainen on jo tuntuva taloudellinen menetys.

Tehtävien yhtäaikaisuus toi omat ongelmansa. Tampereella oli paljon ukkosen tuomia automaattihälytyksiä, joissa ei ollut paloa. Tarkistuskäyntiinkin menee aikaa.

Sähkökatkoja oli jonkin verran. Ruovedellä oli aamuyöllä enimmillään 1200 taloutta ilman sähköä, Virroilla vajaat kaksi sataa. Nyt jännitteet on saatu takaisin lähes kaikille.

Vettä satoi paikoin runsaasti, mutta määrät vaihtelivat kovasti. Paikoin vettä tulvi kaduille ja kellareihin, mutta erityisen suuria tulvavahinkoja ei Pirkanmaalla ollut tiedossa ainakaan perjantaiaamuna.

Suosittelemme