Hyppää sisältöön

Minibussi törmäsi tomaattilastiin: 12 ihmistä kuoli kolarissa Etelä-Italiassa

Kaikki kuolleet olivat siirtotyöläisiä, jotka olivat palaamassa tomaatteja poimimasta.

kartta
Kuva: Yle Uutisgrafiikka
Marika Kataja

Etelä-Italiassa Pugliassa 12 ihmistä on kuollut tieonnettomuudessa. Onnettomuus sattui maanantaina Foggian lähellä, kun minibussi törmäsi tomaattilastissa olleeseen kuorma-autoon. Nokkakolarin johdosta minibussi pyörähti katolleen.

Kaikki kuolleet olivat siirtotyöläisiä, jotka olivat palaamassa tomaatteja poimimasta. Lisäksi kolme ihmistä loukkaantui, heidän joukossaan kuorma-auton kuljettaja.

Edellisen kerran vastaava onnettomuus sattui lauantaina, kun neljä afrikkalaista poimijaa kuoli ja neljä muuta loukkaantui pahoin kolarissa tomaattikuorma-auton kanssa.

Sekä ammattiliitot että siirtotyöläisiä avustavat järjestöt ovat vaatineet Foggian alueelle julkista liikennettä satokauden ajaksi. Joka kesä tuhansia siirtotyöläisiä sekä Euroopasta että Afrikan alueelta saapuu alueelle poimimaan tomaatteja.

Siirtotyöläiset asuvat erittäin kehnoissa oloissa kaupungin liepeillä. Heillä on työluvat, mutta he kärsivät ankarista työskentelyolosuhteista ja pienestä palkasta. Monet ovat riippuvaisia työnvälittäjistä, joista monet ovat kytköksissä mafiaan.

Suosittelemme sinulle