Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Partanen keskeytti – valmentaja Kononen: Termostaatti hirtti kiinni

Veli-Matti Partasen ongelmat alkoivat kilpailun puolivälissä.

Partanen
Kuva: Joska Saarinen / Yle
Sami Laine,
Nina Vanhatalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen mitalitoiveet rapisivat miesten 50 kilometrin kävelyssä reilun puolen välin jälkeen, kun suurimmat mitaliodotukset niskassaan kantaneella Veli-Matti "Aku" Partasella oli pari vaikeaa kilometriä. Hän joutui oksentamaan ja vasta muutaman kierroksen jälkeen keho oli jälleen valmis vastaanottamaan energiaa.

Lopullisesti kisa päättyi kuitenkin vähän ennen kuin Partanen pääsi 40 kilometrin väliaikaan. Partasen henkilökohtainen valmentaja Valentin Kononen arveli Berliiniin kuumuuden päihittäneen suomalaisen.

– Oireet näyttävät lämpöhalvaukselta. Niin romahtamalla Aku meni. Ihan kuin termostaatti olisi hirttänyt kiinni, Kononen kommentoi reitin varrelta.

Kisa alkoi aamulla aikaisin vielä suht mukavassa reilussa 20 asteessa, mutta kisan edetessä kuumuus valtasi kahden kilometrin katureitin. Suomen joukkueen huoltopisteellä mittari näytti 34 astetta – varjossa.

– Onhan nämä olosuhteet kauheat. On tämä loppu melkoista selviytymistä nyt, Kononen päivitteli.

Kisassa jatkavat vielä Tiia Kuikka ja Jarkko Kinnunen.

– Jarkollakin on kilpailu jo ohi. Hän tulee enää vaeltamalla ja yrittää päästä maaliin. Näin voi käydä, kun on liikaa lämpöä. Suoritus vain romahtaa, Kononen totesi.

Suosittelemme