Hyppää sisältöön

Tsaarinajan jugendlinna myynnissä Ruokolahdella – Rantalinnan hintapyyntö 6,5 miljoonaa euroa

Saimaan rannalla sijaitseva Rantalinna on rakennushistoriallisesti merkittävä rakennus. 1900-luvun alussa linnassa asui venäläinen prinssi.

Ruokolahden Rantalinna
Ruokolahden Rantalinna Kuva: Tommi Parkkinen/Yle
Johanna Luukko

Ruokolahdella sijaitseva historiallisesti merkittävä jugendrakennus Rantalinna on myynnissä. Rakennushistoriallisesti ainutlaatuista 1900-luvun alkupuolella rakennettua jugend-tyylistä rakennusta myydään Etuovi.com-nettisivustolla kuudella ja puolella miljoonalla eurolla. Rantalinna on museoviraston suojelema ja se sijaitsee Ruokolahdella Saimaan rannalla.

Rantalinnassa on ollut viime vuosina hotelli- ja ravintolatoimintaa. Kauppaan kuuluu koko linnan irtaimisto ja kalusteet sekä hotellin käytössä ollut tarpeisto. Myynnissä on koko Rantalinnan omistavan Ruokolahden Linna Oy:n osakekanta. Yhtiö omistaa 11 erillistä kiinteistöä, yhteensä noin 9,2 hehtaaria maata ja noin kilometrin verran Saimaan rantaa.

Rantalinna oli alun perin venäläisen prinssin Aleksander Oldenburgin residenssi. Venäjän vallankumouksen jälkeen prinssi pakeni puolisonsa kanssa Suomeen. Pariskunta omisti linnan 1920-luvun loppuun.

Rantalinnan hankki omistukseena vuonnan 2008 pietarilainen liikemies Ramis Deberdejev.

Deberdejev kunnosti hotellin päärakennuksen museoviraston ohjauksessa mahdollisimman paljon alkuperäistä säilyttäen. Hotellin yhteyteen suunniteltiin myös pienoiskylpylää.

9.8.2018 klo 16.26 tarkennettu, että myynnissä on koko Rantalinnan omistavan yhtiön osakekanta.

Suosittelemme sinulle