Hyppää sisältöön

Japanin jalkapallotähdeltä yllättävä ratkaisu – ryhtyy pelaajauran ohessa manageroimaan ilman palkkaa Kambodžan maajoukkuetta

Keisuke Honda päätti maajoukkueuransa kesän MM-kisoihin.

Keisuke Hondan pelit maajoukkueessa päättyivät kesän MM-kisoihin Venäjällä. (Arkistokuva.) Kuva: EPA / Daniel Dal Zennaro

Japanin maajoukkuetta kolmissa MM-kisoissa tähdittänyt Keisuke Honda ryhtyy pelaajauransa ohella manageroimaan Kambodžan maajoukkuetta. 32-vuotias hyökkääjä siirtyi aiemmin tässä kuussa Melbourne Victoryn paitaan Australian A-liigaan.

Urallaan muun muassa AC Milania edustanut Honda ei saa kaksivuotisesta tehtävästään lainkaan palkkaa. Pääkaupunki Phnom Penhissä pitämässään tiedotustilaisuudessa hän kertoi, että haluaa auttaa maata kehittämään itselleen pelitavan.

Honda sanoo aikovansa hoitaa tehtävää muun muassa videopalaverien avulla. Hän haluaa myös viettää mahdollisimman paljon aikaa maassa, kun Australian sarjan aikataulut antavat myöden.

Kambodžan maajoukkue on FIFA-rankingissa tällä hetkellä sijalla 166. Se on viime aikoina saavuttanut suurta suosiota kotimaassaan, ja kotiottelut ovat olleet loppuunmyytyjä.

Hondalle työ Kambodžassa ei ole uutta, sillä hän avasi Phnom Penhiin jalkapalloakatemian jo vuonna 2016.

Honda pelasi maajoukkueurallaan 98 ottelua, joissa hän iski 37 maalia.

Lue myös:

Senegalin maalivahdin karmea arviointivirhe maksoi voiton – Japanin Honda katkaisi pitkän maalittoman putkensa

FC Barcelonan Japanin liigaan vaihtanut Andrés Iniesta avasi maalihanat upealla osumalla

Suosittelemme sinulle