Hyppää sisältöön

Kaupparakennus paloi Pudasjärvellä – mahdollisesti tuhopoltto

Noin puolet IKH-myymälärakennuksesta on palanut.

Kuva: Lukijan kuva
Juha Hintsala,
Mari Jäntti

Pertti Heikkinen KY:n varatoimitusjohtaja Pasi Ojala kertoo, että noin puolet Pudasjärvellä sijaitsevasta IKH-myymälärakennuksesta on palanut ja palosta aiheutuu ainakin satojen tuhansien eurojen vahinko. KY omistaa palaneen talon liiketoiminnan.

– Toimintamme keskeytyy joksikin aikaan, mutta vielä on hankala arvioida, kuinka pitkäksi aikaa. Vielä ei tiedetä savu- ja vesivahinkojen laajuutta, sillä sisälle rakennukseen ole päästy, Ojala kertoo.

Palo lähti liikkeelle rakennuksen varaston välipohjasta. Palo-osaston rakenteet eivät kestäneet voimakasta tulipaloa ja tuli levisi osittain myymälään. Yhteensä palo levisi noin 1 500 neliömetrin alueelle. Henkilövahinkoja ei tullut. Jälkisammutus on edelleen käynnissä.

Kuva: Yle

Sekä palokunta että Ojala saapuivat nopeasti paikalle aamuyöllä kolmen aikaan.

– Palo eteni räjähdysmäisesti, Ojala sanoo.

Isojoen Konehalli Oy eli IKH myy muun muassa erilaisia varaosia ja työkaluja. Samassa rakennuksessa Pudasjärvellä myydään myös muun muassa elintarvikkeita.

Poliisi epäilee, että palo sytytettiin tahallaan. Poliisi kaipaa mahdollisten silminnäkijöiden havaintoja kauppaliikkeen tai Pudasjärven Neste-aseman lähistöllä liikkuneista henkilöistä sekä ajoneuvoista yön ajalta ja myös mahdollisia kuvia tai videoita palon alkuvaiheesta.

Juttua on päivitetty 13.8.2018 kello 15.05: Juttuun on lisätty tieto, että poliisi epäilee paloa tuhopoltoksi.

Suosittelemme sinulle