Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Hongan pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta – "Mahtavaa, että päästiin nyt sellaisiin karkeloihin mukaan"

Seuraavan kierroksen vastustaja selviää perjantain arvonnassa. Päävalmentaja Luciano Posillipo toivoo vastustajaa toisesta kotimaastaan.

FC Hongan naiset juhlivat UCL-pudotuspelipaikkaa
FC Hongan naiset juhlivat UCL-pudotuspelipaikkaa Kuva: FC Hongan Instagram-tili
Maija Kautto
Avaa Yle-sovelluksessa

FC Hongan naiset etenivät jatkoon Mestarien liigan karsintaturnauksesta Liettuassa. Lohkon päätösottelussa Honka kukisti färsaarelaisen EBS Skålan selkein lukemin 7–0.

Lohkovoiton vei liettualainen Gintra, mutta Honka selvisi kahdella voitolla sekä tasapelillä parhaana lohkokakkosena jatkoon.

Suomen viidennen maalin EBS Skålania vastaan viimeistellyt Milla Punsar paljasti, ettei jatkoon pääsy ollut joukkueelle heti pelin jälkeen selvää.

– Tosi hyvät tunnelmat. Piti pelin jälkeen hetki odotella, että saatiin laskettua, että päästiin varmasti jatkoon. Sitten kun se tieto tuli, niin kyllä siinä juhlat alkoi heti.

Joukkueen valmentaja Luciano Posillipon mukaan tavoite ennen lohkon päätösottelua oli vain voitto, kuten jokaiseen otteluun lähdettäessä.

– Kyllä se varmasti jollakin tavalla oli mielessä, että kun me tämä peli voitetaan, niin on mahdollisuudet jatkoon. Lähdettiin ensin pelaamaan voitosta ja se ehkä näytti siltä, että varmisteltiin, mutta pääasia oli, että pidetään oma pää puhtaana. Sitten kun saatiin muutama maali, niin nostettiin vähän enemmän pelaajia ylös. Sitä kautta saatiin enemmän maaleja ja vastustajakin väsähti, onhan tämä raskas turnaus.

Hongassa alla on pitkä kausi ja karsintaturnauksessa pelejä pelattiin tiiviissä tahdissa: kolme ottelua seitsemässä päivässä. Kaikkeen oli kuitenkin valmistauduttu jo ennakkoon.

– Me ollaan koko kausi pyritty rakentamaan viikko rytmi niin, että pystyttäisiin pelaamaan kaksi peliä. Tietysti tällaisessa turnauksessa palautuminen on erittäin tärkeä. Olen käyttänyt omaa ammattitaitoani fysioterapeuttina, mutta tavannut myös paljon alan asiantuntijoita, että me saataisiin palautuminen mahdollisimman hyväksi. Siihen me ollaan satsattu tosi paljon ja nyt pelaajat jaksoivat tosi hyvin, Posillipo kertoo.

Lohkovoittokin oli lähellä

Milla Punsarin mukaan koko turnaus oli onnistunut, vaikka paremminkin olisi voinut mennä.

– Ensimmäinen peli oli meillä selvästi kovin Gintraa vastaan. Kairattiin siitä 1-1-tasapeli, oli kaikki mahdollisuudet voittoonkin, mutta Gintra pääsi tasoittamaan loppuminuuteilla. Onneksi hoidettiin nämä kaksi seuraavaa selvin lukemin ja oltiin ilmeisesti paras lohkokakkonen ja se riitti nyt jalkopaikkaan.

– Peli oli ihan meidänlainen. Upea joukkue, hienoja urheilijoita, vaikka eivät tee tätä ammatikseen. Valmistautuminen viimeisen päälle tähän peliin ja sitten se näkyi pelissä myös. Aina voi puhua, olisiko tehty enemmän maaleja. Minun mielestä ihan täydellinen peli, omissa pysyi nolla ja saatiin tehtyä niitä asioita, mitä haluttiin, päävalmentaja Posillipo kiitteli joukkuettaan.

Toiveissa vastus Italiasta

Joukkueita on mukaana vielä 32. Hongan seuraava vastus arvotaan perjantaina.

– Kovia jatkopelejä on varmasti tulossa. Pelataan sitten yksi kotona ja yksi vieraissa ja nähdään, mihin päästään sen jälkeen, Milla Punsar arvelee.

Päävalmetajalla on selvä toive seuraavan vastustajan kotimaasta.

– Nyt päästään niin sanotusti isojen joukkoon pelaamaan. Se on ihan mahtavaa. Saa nähdä, kuka sieltä vastaan tulee. Se olisi ihan mehukasta, kun olen puoliksi italialainen, että se tulisi Italiasta, mutta katsotaan. Arpa antaa, mitä antaa.

Hongassa pelaajat eivät ole ammattilaisia, mutta Posillipon mukaan he toimivat kuin ammattilaiset. Peleihin valmistaudutaan huolella ja nälkää riittää myös jatkoon.

– Totta kai janotaan lisää menestystä. Me ollaan nyt löydetty sellainen konsepti pelaajat ja valmentajat yhdessä, miten me valmistaudutaan peleihin ja tällä hetkellä se tuntuu toimivan todella hyvin. Totta kai me lähdetään haastamaan ja voittamaan, on hienoa päästä haastamaan itseään. Näitä ei varmaan hirveän monelle tule montaa kertaa uralla, jos ammattilaisjoukkuetta vastaan pääsee amatöörijoukkue pelaamaan. Mahtavaa, että päästiin nyt sellaisiin karkeloihin mukaan.

Suosittelemme sinulle