Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Matkustajalaivaliikenteelle kaavaillaan yhteisterminaalia Turun satamaan

Tavoitteena on luoda Turun matkustajasatamaan ainutlaatuinen merellinen kaupunginosa.

Turun satama.
Kuva: Jouni Koutonen / Yle
Hannu Vähämäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Turku suunnittelee yhteisterminaalia matkustajalvaivaliikenteen käyttöön. Rakentamisesta vastaisi Turun Satama Oy.

Kaupungin ja Sataman lisäksi hankkeessa ovat mukana matkustajalaivaliikennettä Turussa harjoittavat Viking Line ja Tallink Silja. Osapuolet allekirjoittavat aiesopimuksen, jos kaupunginhallitus hyväksyy hankkeen.

Uusi terminaali sijoittuisi nykyisen matkustajasataman alueelle Kanavaniemeen. Yhteisterminaalia ja sen toimintaa operoisi Turun Satama. Kupunki mahdollistaa tarvittavien uusien maantie- ja raideliikenneyhteyksien toteuttamisen. Kaupunki myös huolehtii järjestelyihin liittyvästä kaavoituksesta ja katusuunnitelmista.

Osapuolten tavoitteena on luoda Turun matkustajasatamaan ainutlaatuinen merellinen kaupunginosa, jossa matkailu ja tavaraliikenne sekä yritystoiminta ja asuminen kehittyvät yhdessä. Alueen vahvaa matkustaja- ja risteilytoimintaa kehitettäisiin siten, että uudistukset vaikuttaisivat positiivisesti satamaan ja toisivat matkailulle huomattavaa lisäarvoa.

Alueiden suunnittelu alkaisi valittömästi. Yhteisterminaalin ja uusien liikennejärjestelyiden on tarkoitus valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä.

Suosittelemme