Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Judon kaksinkertainen olympiavoittaja aloittanut vahvasti vapaaottelu-uransa

Judosuuruus Kayla Harrison, 28, on aloittanut odotetun väkevästi vapaaottelu-uransa Yhdysvalloissa.

Kayla Harrison
Kayla Harrison Kuva: EPA
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Naisten alle 78-kiloisten sarjassa judon olympiakultaa Lontoossa vuonna 2012 ja Riossa vuonna 2016 valloittanut Kayla Harrison on tehnyt ensiesiintymiset vapaaotteluhäkissä.

Kahdesta ottelusta tuloksena on kaksi selvää voittoa. Kumpikaan Harrisonin käymä vapaaottelumittelö ei kestänyt täyttä aikaa.

Naisten kevytsarjan (70 kiloa) kesäkuun debyyttiottelussaan Harrison päihitti Brittney Elkinin käsilukolla ensimmäisessä erässä.

Myös toista koitosta, joka käytiin viime yönä torstaina Suomen aikaa, Harrison hallitsi alusta lähtien. Vastustaja Jozette Cotton ei suostunut luovuttamaan, vaikka Harrison oli alistanut altavastaajan mattoon ja takoi häneen surutta painavia osumia. Tuomari päätti keskeyttää kuitenkin ylivoimaisen ottelun ja puolipökerryksissä ollut Cotton selvisi suurimmilta vammoilta.

Hätäisimmät ovat alkaneet jo makustella Pohjois-Amerikassa Kayla Harrisonin ja hallitsevan UFC-sarjan maailmanmestarin Cris Cyborgin kohtaamista. Entisellä judotaiturilla on vielä kuitenkin monta porrasta edessään ennen mahdollista titteliottelua tai siirtoa UFC:hen.

Suosittelemme sinulle