Hyppää sisältöön

Hietaniemen hautuumaalla Helsingissä järjestyshäiriöitä Weekend-festivaalin aikana – Alueen tyhjentämiseen tarvittiin ratsupoliisin apua

Hietaniemen hautausmaan ylipuutarhuri Ari Pipatti toivoo, että Hietaniemen rannassa ei enää järjestettäisi monipäiväisiä musiikkifestareita.

Yleisöä Weekend Festival 2018 -tapahtumassa Helsingissä.
Vesa Sundqvist

Weekend-festivaalia ilmaiseksi seuraamaan pyrkinyt ja festivaalin liepeillä pyörinyt yleisö juopotteli ja teki tarpeitaan Hietaniemen hautausmalla sankarihautojen tuntumassa perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Hautausmaan ylipuutarhuri Ari Pipatti kertoo, että festivaalin järjestysmiehet eivät pystyneet hallitsemaan tilannetta, vaan sitä rauhoittamaan tarvittiin ratsupoliisin apua.

Weekend-festivaalin järjestäjien mukaan ratsupoliisia ei ole erityisesti tarvittu hautausmaan rauhoittamiseen, vaan yleisesti turvaamaan festivaalin sujumista.

Poliisin mukaan ratsupoliisit ovat olleet mukana, kun poliisi on käynyt kehottamassa nuorisoryhmiä poistumaan alueelta.

Pipatin mukaan häiriöitä osattiin odottaa, koska samanlaista on ollut aina, kun Hietaniemen rannassa on järjestetty isoja tapahtumia.

– Olen tässä 20 vuotta ollut, ja kaikennäköisiä tapahtumia rannassa on pidetty. Samanlaista on ollut aina. On ollut pahempaakin siivoa, mutta ei voi olla huonompaa paikkaa Helsingissä järjestää tällaista kolmipäiväistä tapahtumaa, sanoo Pipatti.

Pipatti harmittelee järjestyshäiriöiden ja festivaalihälyn aiheuttamaa häiriötä hautausmaan normaalikäytölle. Pahinta hänen mukaansa on, että festivaalin rakentaminen ja purkaminen vaikeuttaa hautausmaalle pääsyä kaikkiaan kolmena eri viikkona.

Liikenteen poikkeusjärjestelyt alkoivat jo viime viikolla ja festivaalin purkutyöt kestävät ensi viikkoon.

Muokattu 18.8. klo 20:52: Lisätty festivaalin järjestäjien kommentti ratsupoliiseista. Täydennetty tiedot poikkeusjärjestelyjen kestosta. Muokattu 19.8. kello 13: Korjattu otsikointia ja lisätty tieto, että poliisin mukaan ratsupoliisi on ollut mukana.

Lue myös:

Weekend Festivalin massiiviset turvajärjestelyt vaikeuttavat kulkua Hietaniemen hautausmaalle – Kappeliesimies: "Menkää muualle"

Suosittelemme sinulle