Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Naisleijonien vakiokasvo Meeri Räisänen on vielä ilman seuraa: "En halua lähteä enää selviytymään mihinkään joukkueeseen"

Maalivahti Meeri Räisänen tahtoo saavuttaa ensi kaudella menestystä seura- ja maajoukkueessa. Tosin tulevan kauden seura on vielä arvoitus.

Meeri Räisänen
Meeri Räisänen Kuva: Tomi Hänninen
Kirsi Teiskonlahti
Avaa Yle-sovelluksessa

Naisten liigan kauden avaus on ovella, mutta Naisleijonien maalivahti Meeri Räisänen on vielä vailla seuraa. Räisänen on etsinyt kesän aikana pelipaikkaa Suomesta, Ruotsista ja Kanadasta, mutta vielä hän ei ole löytänyt sopivaa kokonaisuutta tarjoavaa joukkuetta.

Viime kaudella Räisänen torjui HPK:n naisten maalilla. Joukkue oli runkosarjassa neljäs. Puolivälierissä hämeenlinnalaiset kuitenkin taipuivat Kuortaneen joukkueelle suoraan kolmessa ottelussa.

28-vuotias maalivahti on voittanut kaksi kertaa Suomen mestaruuden Naisten Liigassa.

Vuonna 2009 Blues ylsi voittoon, mutta Räisänen ei päässyt torjumaan pudotuspeleissä. Toinen mestaruus tuli vuonna 2016 JYPissä, jossa Räisänen pelasi viisi runkosarjan ottelua ja kuusi ottelua pudotuspeleissä.

Räisäselle olisikin tärkeää, että seuraavalla joukkueella olisi realistiset menestymismahdollisuudet.

– Tässä on menty niin monta vuotta sellaisissa joukkueissa, joissa sitä mahdollisuutta ei ole ollut. Kokeneena pelaajana tiedän, missä itse menen, enkä halua lähteä enää selviytymään mihinkään joukkueeseen. Se ei ole kovin motivoivaa.

Joukkueen menestymismahdollisuuksien lisäksi Räisänen tahtoo päästä pelaamaan paljon. Penkin lämmittäjän rooli ei ole mahdollinen ratkaisu, sillä peliminuutit ovat tärkeitä myös maajoukkueen kannalta.

Meeri Räisänen
Meeri Räisänen oli osa Naisleijonien olympiapronssia voittanutta joukkuetta. Kuva: Javier Etxezarreta/AOP

Räisänen ei ole mukana Naisleijonien EHT-joukkueessa, joka matkusti maanantaina Tshekkiin. Päävalmentaja Pasi Mustosen mukaan kyseessä on Räisäsen kohdalla huilivuoro. Maajoukkueen pelaajaringissä on kuusi maalivahtia.

Taustalla on myös Räisäsen ongelmat palautumisen kanssa.

– Olen mennyt kesän aika kovaa. Nyt palautumisen kanssa on ollut pientä ongelmaa, mutta kyseessä ei ole mitään vakavaa.

Räisäsen tavoite on olla huhtikuussa MM-kisajoukkueessa ja voittaa Naisleijonien kanssa mitali kotikisoista. Viime vuosina Noora Räty on pelannut arvokisoissa suuren osan otteluista. Räisänen haluaa haastaa Suomen ykköstorjujan vastuusta.

– Tiedän itse, että pystyn pelaamaan kansainvälisellä huipulla. Olen pelannut kahdet kisat ja onnistunut niissä. Siten totta kai haluan pelata myös arvokisoissa.

Lue myös:

Apuraha pelasti Susanna Tapanin kesäharjoittelun: ”Muuten olisin treenannut yksin”

Naisleijonien apurahat saivat kiitosta – "Siinä ei ole mitään järkeä, että olympiapronssimitalisti velkaantuu tai kärsii"

Jääkiekkoliitto otti tyttö- ja naiskiekon kehittämisen uudeksi painopisteekseen uudelle olympiadille – Naisleijonien arjessa muutoksia ei ole luvassa

Olympiapronssi toi kyyneleet suomalaisnaisten silmiin, mutta ensi vuoden MM-kotikisoista voi tulla kaikkien aikojen turnaus – "Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus"

Suosittelemme