Hyppää sisältöön

Li Andersson hermostui Sipilän käyttämästä termistä: "Todellinen rimanalitus pääministeriltä"

Vihervasemmisto-termin käyttöä arvostelee myös vihreiden entinen puheenjohtaja Ville Niinistö.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson moittii pääministeri Juha Sipilää (kesk.) tämän käyttämästä kielestä keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Vantaalla.

Hermostumisen aiheutti vihervasemmisto-termi.

Sipilä käytti sanaa samalla, kun hän arvosteli Vantaalla muun muassa hallituksen koulutus- ja sosiaaliturvaleikkauksia moittineita oppositiopuolueita.

– Ja sanon suoraan, että pidän vihervasemmiston argumentaatiota leikkauksista paitsi objektiivisesti katsoen virheellisenä myös epäoikeudenmukaisena, Sipilä totesi.

Andersson twiittasi eteenpäin Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen tutkijan Niko Hatakan kommentin. Siinä Hatakka sanoo Sipilän omaksuneen ongelmitta vihervasemmisto-termin, "jonka alkuperä on oikeistopopulistisessa viholliskuvastossa".

– Todellinen rimanalitus pääministeriltä. Näin normalisoidaan äärioikeiston kielenkäyttöä, Andersson kommentoi.

Andersson ei halunnut jatkaa keskustelua terminologiasta Ylen pyytäessä kommenttia.

Myöhemmin myös vihreiden entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö kommentoi asiaa Twitterissä.

– Tämä pääministerin käyttämä termi "vihervasemmisto" on alkujaan äärioikeiston keksimä vähättelevä nimittely. En pidä senkään käyttöä kovinkaan arvokkaana pääministerin asemassa.

Lisää aiheesta:

Keskusta julisti SDP:lle ja kokoomukselle vaalivuoden "myrskyvaroituksen" – Sipilä arvosteli oppositiota "virheellisestä" kritiikistä

Suosittelemme sinulle