Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Trumpin ex-kampanjapäällikkö Manafort syyllistyi vero- ja pankkipetoksiin

Paul Manafort on syyllistynyt ainakin viiteen verorikokseen ja kolmeen pankkipetokseen. Kymmenen syytekohtaa jäi vielä avoimeksi oikeudessa.

Kevin Downing, Richard Westling ja Thomas Zehnle kommentoivat tiedotusvälineille Manafortin tuomion jälkeen.
Kevin Downing, Richard Westling ja Thomas Zehnle kommentoivat tiedotusvälineille Manafortin tuomion jälkeen. Kuva: Michael Reynolds / EPA
Saara Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvalloissa oikeus katsoo, että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort on syyllistynyt vero- ja pankkipetoksiin. Tuomaristo keskusteli neljä päivää ennen tuomion julistamista.

69-vuotias Manafort katsottiin syylliseksi kahdeksaan syytekohtaan. Oikeuden mukaan Manafort syyllistyi viiteen verorikokseen ja kolmeen pankkipetokseen. Syytteitä oli kaikkiaan 18.

Valamiehistö ajautui kymmenessä syytekohdassa umpikujaan, kertovat uutistoimistot ja Washington Post –lehti. Nämä syytekohdat käsitellään myöhemmin. Syyttäjien tulee ilmoittaa 29. elokuuta mennessä, aikovatko he hakea uudelleenkäsittelyä kymmenen syytekohdan osalta.

Oikeus muun muassa katsoo, että Manafort valehteli pankeille saadakseen miljoonia dollareita enemmän lainaa yleelliseen elämäänsä. Häntä myös syytettiin 31 ulkomaisen pankkitilin käytöstä kolmessa eri maassa, jotta hän välttyisi miljoonien dollarien veroilta. Syyttäjien mukaan hän välttyi vuosien aikana yli 16 miljoonan dollarin eli noin 13,9 miljoonan euron veroilta.

Lue myös:

Trumpin ex-asianajaja Michael Cohen myönsi syyllisyytensä petoksiin ja kampanjarahoituksen väärinkäyttöön

Trumpin ex-kampanjapäällikkö Manafortin oikeudenkäynti alkoi – syytteet voivat johtaa pitkään vankeustuomioon

Trumpin entinen kampanjapäällikkö määrättiin tutkintavankeuteen

Trumpin ex-kampanjapäällikön liikekumppani myönsi rikokset

Suosittelemme