Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Poliisi epäilee vihreiden Aino Pennasta ilmailurikkomuksesta ja haitanteosta virkamiehelle – kieltäytyi istumasta protestina ulkomaalaisen palautukselle

Poliisi poisti Pennasen heinäkuussa Helsinki-Vantaan lentoasemalla Finnairin lentokoneesta, joka oli lähdössä Berliiniin.

Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen.
Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen. Kuva: Timo Jaakonaho / Lehtikuva
Matti Konttinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi on aloittanut esitutkinnan vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennasen toiminnasta Finnairin lennolla.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessa, että tässä vaiheessa asiaa tutkitaan rikosnimikkeillä ilmailurikkomus ja haitanteko virkamiehelle.

Poliisi poisti Pennasen heinäkuussa Helsinki-Vantaan lentoasemalla Finnairin lentokoneesta, joka oli lähdössä Berliiniin. Pennanen kieltäytyi tottelemasta miehistön ohjeita, koska hän omien sanojensa mukaan vastusti koneessa olleen ulkomaalaisen henkilön pakkopalautusta. Pennanen kieltäytyi istuutumasta paikalleen ja latasi tapahtumasta live-videon Facebookiin.

Lentokone ei voi nousta ilmaan, jos kaikki matkustajat eivät istu. Kone myöhästyi Finnairin mukaan kymmenen minuuttia välikohtauksen takia.

Poliisi antoi tuolloin Pennaselle suullisen huomautuksen ilmailurikkomuksesta. Huomautusta annettaessa poliisilla ei kuitenkaan ollut tiedossa kaikkia tosiseikkoja, kuten asianomistajan vaatimuksia.

Poliisi kertoo tiedottavansa tapauksesta seuraavan kerran esitutkinnan valmistuttua.

Lue myös:

Vihreiden lainsäädäntösihteeri vastusti pakkopalautuksia lentokoneessa: kieltäytyi istumasta ja kuvasi tilanteen livenä somessa – poliisi poisti koneesta

Suosittelemme sinulle