Hyppää sisältöön

Ranskan presidentin Suomen vierailun ohjelma julki – Puoliso kiertää lastensairaalassa ja Suomenlinnassa

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja hänen puolisonsa Brigitte Macron saapuvat Helsinkiin keskiviikkona. Vastaanottoseremoniaa voi seurata Kauppatorilla, mikäli sää sallii.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja hänen puolisonsa Brigitte Macron.
Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja hänen puolisonsa Brigitte Macron. Kuva: AOP
Risto Mattila

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin virallista vierailua isännöi presidentti Sauli Niinistö puolisonsa Jenni Haukion kanssa.

Vierailu alkaa keskiviikkoiltana 29. elokuuta vastaanottoseremonioilla ja juhlaillallisella Presidentinlinnassa, kertoo presidentin kanslia.

Vastaanottoseremoniaa voi seurata kauppatorilta, mikäli sää sallii.

Viralliset keskustelut käydään aamupäivällä Presidentinlinnassa.

– Esillä ovat muun muassa turvallisuus- ja puolustuspolitiikka, suhteet Venäjään ja Yhdysvaltoihin, arktiset kysymykset ja ilmastonmuutos sekä monenkeskisen kansainvälisen järjestyksen tila, kertoo presidentin kanslia tiedotteessaan.

Presidentti Macron tapaa myös pääministeri Juha Sipilän (kesk.), jonka kanssa hän vierailee Aalto-yliopistolla "tutustumassa suomalaisiin innovaatioihin."

Macron tapaa myös pääministeri Juha Sipilän

Pääministeri myös lounastaa Ranskan presidentin kanssa Kesärannassa. Aiheina ovat ainakin unionin talous- ja rahaliitto, EMU, maahanmuutto sekä EU:n puolustusasiat.

Samaan aikaan presidentti Niinistön puoliso tutustuu Ranskan presidentin puolison, Brigitte Macronin kanssa pian avautuvaan lastensairaalaan Meilahdessa. Rouvat vierailevat myös Suomenlinnassa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun presidentti Emmanuel Macron käy Suomessa.

Suosittelemme sinulle