Hyppää sisältöön

Cheek ennen viimeistä konserttia: "Mielenkiinnolla odotan, mitä tunnen sen jälkeen" – video

Rap-artisti kuvailee perjantain ensimmäistä Lahden mäkimontussa vetämäänsä jäähyväiskeikkaa maagiseksi.

Cheekin haastattelu ennen viimeistä keikkaa
Cheekin haastattelu ennen viimeistä keikkaa
Ville Vedenpää

Suomen suosituin artisti kävelee rauhallisena haastatteluun ennen uransa päätöstä. Edellisillan veto oli sujunut suunnitelmien mukaan eli ei ihme, että Cheek on hyvällä tuulella ja valmis viimeiseen keikkaan.

– Pelottavan rauhallinen fiilis on ollut tänään. Varmaan johtuu siitä, että eilen oli loistavan upea ja maaginen ilta. Tänään olen hyvällä energialla heräillyt. Mulla ei ole tänään mitään isompaa ohjelmaa, että ehtii valmistautua kunnolla tuohon keikkaan.

Lahden mäkimontussa nähdään Suomen suurin konserttituotanto, joka häikäisee kerrostalon kokoisella lavarakennelmalla. Show'n muussakaan visuaalisuudessa ei ole säästelty.

Myös artisti itse sai toiselta puolelta katsottuna ainutlaatuista katsottavaa.

– Kun tärähdin siihen lavalle, niin näin jotain, mitä en ole ennen nähnyt. Toi on ihan täydellinen paikka, kun yleisö asettuu amfiteatterimuotoon hyppyrimäkien juureen. Se oli maagista heti ensimmäisestä silmäyksestä asti. Tuntui hyvältä.

Kannattaako sittenkään lopettaa?

Jare Tiihonen päätti lopettaa uransa Cheekinä vuonna 2014. Hän loi kolmiosaisen trilogian, johon kuului albumi, kirja ja elokuva. Sitä mukaa, kun yksi etappi oli suoritettu, vapautui myös artisti itse. Se on näkynyt rennompana esiintymisenä lavoilla.

Kesäkiertueella on ollut jopa niin hauskaa, että lopettamispäätös on alkanut hieman harmittaa.

– Muutaman kerran tänä vuonna on tullut sellainen fiilis, kun on ollut niin kivaa. Olen vain muistuttanut itseäni, että ei tämä olisi edes tässä pisteessä, jos mä en olisi 2014 päättänyt tehdä tätä lopetustietä.

Vuosien varrelta Cheekin mieleen on jäänyt monia huippukohtia aina ensimmäisistä kappaleista stadionkeikkoihin. Hän kokee jättäneensä jäljen suomalaiseen popmusiikkiin etenkin livemusiikin puolella.

Henkilökohtaisesti mieleen jäävät tarinat.

– Itselle jää hirvittävä määrä muistoja, hyviä hetkiä ja hyviä ystäviä. Olen ylpeä siitä, että olen oppinut tuntemaan Suomen läpikotaisin.

Iso ilta

Lauantain viimeisestä Valot sammuu -konsertista tulee Cheekille iso ilta. Keikkaa ovat tulossa katsomaan kaikki kaverit ja perhe.

Cheek jää pohtimaan, mitä tapahtuukaan, kun valot oikeasti sammuvat ja keikka on ohi.

– Ei voi tietää, mitä tapahtuu ja mitä tuntee. Mielenkiinnolla odotan, että mitä tunnen sen jälkeen, koska en tiedä tässä vaiheessa. Sen jälkeen kun saa itsensä koottua, niin Lahti Hallissa on jatkot ja sen jälkeen juhlitaan loistavalla porukalla.

Mitä tapahtuu huomenna, kun Jare Tiihonen herää ja Cheek on historiaa?

– Musta tuntuu, että mulla on tosi hyvä fiilis. Sitten täytyy varmaan pakata matkalaukkua ja miettiä, mihin sitä suuntaisi. Täällä alkaa syksy koittamaan, niin pitää lähteä sateita pakoon johonkin suuntaan.

Lue myös: Fanit hehkuttavat Cheekin jäähyväiskonserttia

Lue myös: Cheek päättää uransa viikonloppuna – mitä tänne sen jälkeen jää?

Katso Jare vs. Cheek -dokumentti Yle Areenasta

Lue myös: Cheek villitsee viisikymppiset ja teini-ikäiset

Lue myös: Cheek-huuma nousee Lahden mäkimontussa

Suosittelemme sinulle