Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Pyörätuolipaikat ostanut pariskunta ajettiin Cheek-konsertissa kauas lavasta – joutuivat lähtemään kesken viimeisen biisin "jotta eivät jäisi muiden alle"

Ahtiaiset eivät päässeetkään varaamilleen pyörätuolipaikoille Cheekin päätöskonsertissa Lahdessa. Keikan turvallisuusvastaava pahoittelee mokaa.

Maiju ja Pietari Ahtiainen.
Maiju ja Pietari Ahtiainen pettyivät Cheek-konserttiin, koska näkyvyys oli huono ja viimeinen biisi jäi kesken. Kuva: Pietari Ahtiainen
Janne Ahjopalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Savonlinnalaiset Pietari ja Maiju Ahtiainen saapuivat katselemaan rap-artisti Cheekin päätöskonserttia Lahteen lauantaina. Keikka mäkimontussa kääntyi pettymykseksi, kun pyörätuolikatsomossa ei ollutkaan tilaa.

– Olin aika vihainen. Järjestyksenvalvoja kertoi, että pyörätuolikatsomo on täynnä emmekä pääse sinne. Kuulemma katsomo ei olisi kestänyt enää lisäpainoa, kertoo Pietari Ahtiainen.

Konsertin turvallisuudesta vastaava vahvistaa, että pyörätuolipaikkoja ei riittänyt kaikille. Paikkoja oli tarjolla kymmenen.

– Paikalle saapui kuitenkin 20–30 pyörätuolilla liikkuvaa vastoin ennakkotietoa. Jouduimme järjestämään heille tilapäisiä paikkoja, sanoo Securitas Eventsin turvallisuuspäällikkö Ari Solja.

Pariskunta oli varannut nimenomaan pyörätuolipaikat. Asia käy ilmi lipuista, jotka pariskunta näytti Ylelle. Kun turvallisuuspäällikkö Ari Solja kuulee tästä, hän myöntää, että tapauksessa on tehty moka.

– Pahoittelen. Tämä on ollut lipputekninen kömmähdys. Pyörätuolipaikkoja oli myynnissä vain kymmenen, mutta nyt on ilmeisesti tapahtunut lippufirmalla virhe.

Meillä on kummallakin hengityslaitteet ja hengittäminen kävi savun vuoksi vaikeaksi.

Pietari Ahtiainen

Lippuja myyneestä Lippupiste Oy:stä ei purematta niellä turvallisuuspäällikön syytöstä.

– Lippuyhtiön tarkoituksena on myydä x-määrä lippuja. Liput on myyty Cheek-konserttiin jo viime vuoden marraskuussa, jolloin koko konserttipaikkaa ei ollut vielä olemassakaan, puuskahtaa toimitusjohtaja Ari Palhamo.

Hänen mukaansa tapahtumajärjestäjän tehtävänä on järjestää riittävä määrä paikkoja.

– Tosin Cheek-konsertit olivat 60 000 ihmisen tapahtuma, joten noin isossa tapahtumassa tapahtuu yleensä vääjäämättä jotain pikkuvirheitä, lisää Palhamo.

Vammaisjärjestö Kynnys ry:stä kerrotaan, että tapahtumissa osataan yleensä palvella pyörätuolilla liikkujia varsin hyvin. Kuitenkin pyörätuolipaikkojen vähyys on usein kohdattu ongelma.

Pietari ja Maiju Ahtiaisen pääsyliput.
Pietari ja Maiju Ahtiaisen hankkimista lipuista käy ilmi, että ne on tarkoitettu pyörätuolipaikoille. Kuva: Yle

Cheek näkyi vain jättinäytön kautta

Pietari ja Maiju Ahtiainen eivät siis päässeet pyörätuolikatsomoon, vaan järjestyksenvalvoja ohjasi heidät pyörätuoleineen kauemmaksi.

– Jouduimme tosi kauas lavasta. Näimme Cheekin vain screenin kautta. Ihmisiä käveli paljon ohitsemme ja osa tupakoi. Meillä on kummallakin hengityslaitteet ja hengittäminen kävi savun vuoksi vaikeaksi, kertoo Pietari Ahtiainen.

Onneksi kuitenkin musiikki kuului paikalle hyvin. Ikävän maun jätti kuitenkin se, että konsertin huipennus jäi pariskunnalta väliin.

– Järjestyksenvalvoja tuli kertomaan kesken viimeisen biisin, että meidän pitää lähteä, jotta emme jäisi mäkimontusta poistuvien ihmisten alle.

Turvallisuuspäällikkö Ari Solja kehottaa Ahtiaisia tekemään pyörätuolipaikkojen menetyksestä reklamaation. Hänen mukaansa on mahdollista, että lippujen hinta hyvitetään pariskunnalle.

Suosittelemme sinulle