Hyppää sisältöön

Ruotsin tähtijuoksija ei tule Tampereelle – "Suomen mediassa on kerrottu paljon epätarkkuuksia ja valheita"

Ruotsin kestävyysjuoksija Meraf Bahtan lähipiiriin kuuluva Ulf Björklund arvostelee Aftonbladet-lehdelle suomalaistoimittajien ammattitaitoa.

Meraf Bahta Kuva: Tomi Hänninen

Dopingkohun ympäröimä ja Berliinin kymppitonnin tuore EM-pronssinainen, Meraf Bahta valitsi perjantaina juostavan Zürichin 5000 metrin Timanttiliigan osakilpailun Suomi–Ruotsi-ottelun sijaan.

Länsinaapurin yleisurheiluliiton mukaan eritrealaissyntyinen kestävyysjuoksija teki päätöksensä itse.

Aftonbladet-lehdessä (siirryt toiseen palveluun) Meraf Bahtan ruotsalainen mentori/valmentaja Ulf Björklund paljastaa todellisen syyn sille, miksei juoksija tule Suomeen.

– Suomen mediassa on kerrottu uskomattoman paljon epätarkkuuksia ja valheita tapauksen (Bahta) yhteydessä. Uskon, että suomalaiset tiedotusvälineet ovat antaneet ihmisille väärän kuvan Merafista. Miettikää itse, kuinka mukava sinne (Suomi–Ruotsi-otteluun) olisi mennä?

– Suomen oma dopinghistoria ei ole kaunista luettavaa ja he ovat tavallaan vain mielissään, kun voivat osoittaa, ettei Ruotsissakaan ole asiat niin hyvin, Björklund arvostelee Aftonbladetille.

Bahta jätti kolmesti kertomatta olinpaikkansa dopingvalvojille viimeisen 12 kuukauden. Hän sai kuitenkin luvan osallistua Berliinin EM-kilpailuihin, vaikkei hänen tapaustaan ole vielä käsitelty lopullisesti.

Kohujuoksija Bahta jättää maaottelun väliin - "Hän ei halua olla joukkueelle rasite"

Päätös EM-pronssia voittaneen ruotsalaisjuoksija Bahtan dopingrikkeestä viivästyy

Dopingkohussa ryvettynyt ruotsalaisjuoksija jättää EM-kisat kesken: ”Tämä on ollut stressaava tilanne”

Dopingtestit väliin jättäneen kohujuoksijan EM-mitali sai täystyrmäyksen Ruotsissa: “Pahinta, mitä saattoi tapahtua”

Aftonbladet: Ruotsin yleisurheilussa kytee dopingskandaali

Suosittelemme sinulle