Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Sörnäisten autotunneli nytkähti eteenpäin – Helsingin valtuusto hyväksyi asemakaavan muutoksen alueelle

Hermannista Sörnäisiin kulkevalle tunnelille varattiin nyt tilat maan alle.

kokousnuija Helsingin valtuustosalissa
Kuva: Antti Kolppo / Yle
Susanna Siironen,
Reeta Salminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsinkiin suunnitteilla oleva niin sanottu Sörnäistentunneli nytkähti keskiviikkoiltana askeleen eteenpäin, kun Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavamuutoksen tunnelin alueelle.

Asemakaavamuutoksella mahdollistetaan se, että Sörnäisten rantatien ja Hermannin rantatien yhdistävää tunnelia voidaan nyt alkaa suunnitella.

Tunneli maksaisi 160 miljoonaa euroa.

Asia hyväksyttiin äänin 49 - 34.

Vihreät ja vasemmisto vastustivat asemakaavan hyväksymistä. He perustelivat kantaansa muun muassa sillä, että tunneli on liian kallis ja sen rakentaminen ei tuo lisää asuntoja, kuten aiemmin ajateltiin.

– Tämä on viisi vuotta vanha kaava ja silloin automäärät arvioitiin ihan toisenlaisiksi kuin mitä nyt on. Tässä tavallaan siirretään ruuhkia paikasta toiseen. Nyt kannattaisi miettiä, miten oikeasti helpotettaisiin liikennettä, toteaa Helsingin Vasemmistoliiton valtuutettu Paavo Arhinmäki.

Päätös ei kuitenkaan tarkoita, että tunneli rakennetaan, sillä itse tunnelin rakentamisesta päätetään vielä erikseen myöhemmin.

– Tunnelin tärkeys näkyy siinä, että se on varauksena merkitty vuonna 2016 hyväksyttyyn yleiskaavaan. Kun sille [Kalasataman] alueelle tulee 25 000 asukasta ja vähintään 10 000 uutta työpaikkaa, niin silloin on tärkeää saada liikennettä, myös autoliikennettä, useampaan eri kerrokseen, sanoo Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Risto Rautava.

Valtuusto päätti samalla myös, että ennen kuin tunneli rakennetaan, kaupunki selvittää tunnelin lisäksi erilaisia vaihtoehtoja alueen liikenteen järjestämiseksi.

Suosittelemme