Hyppää sisältöön

Hausjärveläistilalta paljastui kymmeniä kuolleita nautoja ja vuohia

Hämeen poliisi epäilee noin 45-vuotiasta pariskuntaa törkeästä eläinsuojelurikoksesta.

Kuva: Miki Wallenius / Yle

Toukokuussa Hausjärvellä tehdyissä valvontaeläinlääkärin tarkastuksissa noin 45-vuotiaan pariskunnan pitämältä maatilalta löytyi noin 30 kuollutta nautaa ja epämääräinen määrä kuolleita vuohia.

Hämeen poliisin rikoskomisarion Lalli Jylhän mukaan tilanne lähti purkautumaan, kun tilallinen oli itse yhteydessä maaseutuasiamieheen.

Tilalla olleet naudat ja vuohet on todettu molemmilla tarkastuksilla laihoiksi tai melko laihoiksi. Nuoret naudat ovat olleet kitukasvuisia.

Naudat olivat lantaisia, naudoilla ja vuohilla oli ylipitkiä sorkkia ja nautojen kylmäpihaton kuivike oli suurelta osin märkä ja lantainen.

Pihatossa oli yksi naudan raato elävien nautojen seassa.

Tarkastuksien jälkeen elävät naudat toimitettiin teuraaksi ja loput elävät vuohet kävi metsästäjä ampumassa. Raadot toimitettiin Honkajoelle eläinkierrätyskeskukseen asianmukaisesti hävitettäväksi.

Nykyisellään ei valvontaeläinlääkärin tietojen mukaan tilalla ole enää nautoja tai vuohia. Hämeen poliisi epäilee pariskuntaa törkeästä eläinsuojelurikoksesta. Poliisi tiedotti tapauksesta vasta nyt saatuaan asiasta tutkintapyynnön vastikään.

Suosittelemme sinulle