Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Suomen tytöt maaotteluvoittoon – Ruotsi näytti kaapin paikan pojille

Suomen tytöt voittivat yleisurheilussa Ruotsin pistein 109–91, mutta suomalaispojat hävisivät oman maaottelunsa pistein 89–112.

Sara Killinen
Sara Killinen Kuva: Ylesiurheilu.fi
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Eero Hirvinen oli mainiossa vireessä sekä pika-aidoissa että 200 metrillä. Hirvinen juoksi ensin aidoissa voiton maaotteluennätyksellä ja juoksi sen jälkeen 200 metrillä hurjaa kyytiä. Hän pinkaisi ennätyksensä 21,43 ja nousi 17-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi Samuel Purolan ja Visa Hongiston jälkeen.

– Oli hyvä fiilis. Olen juossut 200 ja se on mennyt hyvin. En ihan tätä odottanut, Hirvinen äimisteli.

Hirvinen kiiti 110 metrin aidoissa voittoon maaotteluennätyksellä 13,76. Ruotsin Benjamin Tinglöf venyi ennätykseensä 13,89, mutta Hirvisen voittoa hän ei kyennyt uhkaamaan.

– Kolme viimeistä aita meni heikommin ja takareiden kanssa on ollut pientä ongelmaa, mutta se häiritsee enemmän sileän juoksuissa, Hirvinen kertaili.

Juuso Peltola pinkoi kolmanneksi ajalla 14,08 ja varmisti, että aitojen laji pisteet jäivät Suomeen.

Killinen ja Lahtinen moukarikisan valtiaat

Sara Killinen sai tuloksen vain toisella heitollaan, mutta 68,98 riitti ylivoimaiseen maaotteluvoittoon naisten moukarinheitossa. Silja Kosonen täydensi sen omalla ennätyksellään 64,66 Suomen kaksoisvoitoksi.

– Oli hienoa taistella maaottelussa, eikä tuo huono tulos ollut, Killinen sanoi.

Kosonen heitti parhaansa toisella. Oma ennätys koheni kahdeksan senttiä, mutta heittäjää tyydytti myös tasainen sarja.

– Siihen olen tyytyväinen, että tuli useita yli 60 metrin heittoja oma ennätys. Tämä oli minulle ensimmäinen tällainen kisa ja jännitti aika paljon.

Miesten kilpailussa Oskari Lahtisella oli ongelmia saada heitto jengoilleen. Mitattuja heittoja jäi pöytäkirjaan vain kaksi, mutta niistä viimeisen kierroksen 70,95 riitti neljän sentin turvin maaotteluvoittoon.

Lahtisen tapaan toiseksi sijoittunut Ruotsin Andreas Henriksson teki parhaansa viimeisellä, joka kantoi hänen ennätykseensä 70,91.

– Viimeinen ei ollut niin hyvä kuin olisi voinut olla. En tiedä miksi tykkäsin niin paljon häkistä, Lahtinen viittasi epäonnistuneisiin heittoihin.

Laine toivoi lisämetrejä

Topias Laine hallitsi poikien keihästä ylivoimaisesti, mutta tulos 73,69 ei aivan ollut sitä mitä hän olisi Ratinasta halunnut.

– Olen ihan semityytyväinen. Tavoitteet olivat korkeammalla, ei ihan vielä tullut sitä mitä ajattelin. Kunto tuntuu paremmalta mitä tulostaulu näytti. Toivoisin, että tällä kaudella vielä kasilla alkava tulos tulisi. Argentiinassa olisi hyvä, Laine sanoi viitaten lokakuussa käytäviin nuorten olympialaisiin.

Mattila maaotteluvoittoon miehissä ja pojissa

Arttu Mattila voitti miesten maaottelun korkeuden perjantaina ja täydensi viikonloppunsa voittamalla poikien korkeuden tuloksella 199.

– Eilen oli tosi hyvä fiilis, miesten maaotteluvoitto. Tänään oli jalat aika väsyneet, meinasimme jättää 199:ään, mutta halusin korottaa 210:een, Mattila sanoi.

Hänellä on vielä fiilis, että ennätyskorkeuksia voisi olla tälle kaudelle ylitettävissä. Myös Mattila suuntaa vielä Argentiinaan nuorten olympialaisiin.

Blomqvist hallitulla juoksulla 1500 metrin voittoon

Nathalie Blomqvist juoksi ensimmäistä kertaa urallaan aikuisten maaottelussa perjantai-iltana 1500 metriä ja jatkoi samalla matkalla nuorten ottelussa lauantaina. Blomqvist vei vahvalla juoksulla lajivoiton ajalla 4.26,06. Hänen ennätyksensä on 4.25,20.

– Juoksu oli hallinnassa alusta loppuun. Olen todella tyytyväinen, Blomqvist tuumi hyvästä juoksustaan.

Kähärä urakoi molemmissa maaotteluissa

Blomqvistin tavoin Jessica Kähärä urakoi nuorten ja aikuisten maaottelussa. Nuorten joukkueessa hän oli myös kapteeni ja ponnisti pituushypyssä toiseksi tuloksella 586. Kisan voitti Ruotsin Tide Johansson, joka ponkaisi 608. Napakka vastatuuli puraisi tuloksista terää.

– En ollut tuohon hirveän tyytyväinen. Juoksu ei oikein kulkenut ja ponnistukset menivät vähän läpi. En tosin ole pituutta niin paljon nyt hypännytkään, Kähärä sanoi.

– Vaikeat olosuhteet, kun tuuli pyöri, mutta kannustuksesta ei jäänyt kiinni. Yleisöä oli katsomossa yllättävän hyvin.

Kähärä urakoi lauantaina vielä aikuisten maaottelussa korkeushypyn.

Suosittelemme