Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Suomen tuorein yleisurheilun supersankari mykistävästä Ruotsi-ottelun voitosta: ”Hienoa saada positiivisia uutisia tällaisen kesän jälkeen”

22-vuotias Topi Raitanen teki hurjan loppukirin ottelun päätöslajissa 1500 metrillä. Raitanen ratkaisi joukkuekavereidensa kanssa todellisen yllätysvoiton Suomelle Ruotsista miesten maaottelussa.

Topi Raitanen
Kuva: Lehtikuva/Kalle Parkkinen
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen Topi Raitanen oli luonnollisesti iloisissa tunnelmissa dramaattisen maaotteluvoiton jälkeen.

Päätöslajiin miesten 1500 metrille Suomen ja Ruotsin miehet lähtivät tasatilanteesta. Suomelta ei odotettu paljoa, sillä ennätysvertailun perusteella Ruotsille piti tulla kolmoisvoitto.

Topi Raitanen voitti kuitenkin loppukirillään ja nousi uudeksi supersankariksi suomalaisessa yleisurheilussa. Raitanen tylsyytti noin 200 metrin loppuvedollaan Ruotsin Kalle Berglundin toiseksi. Joonas Rinne oli kolmas ja Tuomo Salonen viides. Kumpikin voitti myös omat ruotsalaiskamppailunsa.

Suomi voitti miehissä Ruotsin lopulta neljällä pisteellä. Suomen miehet olivat viimeksi voittaneet vuonna 2011 Ruotsi-ottelun.

22-vuotias Raitanen näki heti maaotteluvoiton jälkeen suuremman kuvan. Suomalainen yleisurheilu ei ole ollut positiivisesti esillä viime aikoina. Berliinin EM-kisoista tuli kaikkien aikojen heikoin suoritus, kun Suomi ei saanut yhtään mitalia ja pistesijojakin tuli vain kolme.

– Onhan se hienoa saada positiivisia uutisia suomalaiseen yleisurheilusta tällaisen kesän jälkeen, myös 3000 metrin esteissä maaotteluvoittoa juhlinut Raitanen sanoi.

– Miehet taistelivat ja näyttivät parastaan. Tämä oli palkinto.

Seuraavaksi oli juhlien aika, mutta niissäkin mennään Raitasen kommenteista päätellen maltilla. Syksyllä veri vetää vielä suunnistamaan.

– Mutta tästä pitää nauttia nyt. Täytyy olla tyytyväinen välillä, Raitanen sanoi.

Lue lisää:

Suomen miehet juhlivat Ruotsi-maaottelun voittoa seitsemän vuoden tauon jälkeen! Raitasen hurja loppukiri ratkaisi päätöslajin jännitysnäytelmässä

Elä uudelleen yksi kaikkien aikojen maaottelutrillereistä! Katso, miten Suomen miehet ratkaisivat dramaattisesti yllätysvoiton Ruotsista

Ruuskanen maaotteluvoittoon 82-metrisellä – Toni Kuusela venytti Suomelle keihään kolmoisvoiton

Alisa Vainio kympin maaliin toisena piikkarit veressä – ”Pientä pintanaarmua”

Suomen kävelytähti vei Ruotsi-ottelussa maailmanmestari Konosen viimeisen Suomen ennätyksenkin: ”Vallu huusi kierroksia ja tiesin, että voin kiristää”

Harvinaista herkkua miesten 200 metrillä – Lehtonen nopein, Suomelle pistevoitto

Moukarikonkari Korpela on nähnyt uransa aikana, kuinka Ruotsi-ottelun yleisömäärät ovat romahtaneet: "Tapahtumana tämä sytyttää urheilijan aina"

Ruotsin supertähti ei ollut ehtiä maaotteluun Tampereelle – joutui ottamaan taksin Helsingistä, mutta kuittasi heti voitto-avauksen jälkeen suomeksi: ”Ruotsalainen voittaa aina”

Ella Junnila löysi avaimet tekniikkavirheeseen unessaan: ”Tajusin, että olen ajatellut korkeushyppyä ihan väärin”

Suomen pika-aiturinaiset murskasivat ylivoimaisesti Ruotsin! Neziri haki maaotteluvoiton

Simo Lipsanen on edelleen voittamaton Ruotsi-ottelussa

Suomen tytöt maaotteluvoittoon – Ruotsi näytti kaapin paikan pojille

Suosittelemme