Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Maaottelu lytättiin tylysti Ruotsissa – "Ketä enää kiinnostaa?"

Ruotsalaisen Aftonbladet-lehden kolumnisti Mats Wennerholm esitti tylyn näkemyksen Suomen ja Ruotsin maaottelun nykytilasta.

Suomen miehet juhlivat maaotteluvoittoa
Miesten Ruotsi-ottelu päättyi riemukkaisiin suomalaistunnelmiin. Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen ja Ruotsin yleisurheilumaaottelua pitäisi uudistaa rankalla kädellä. Maaottelu on nykyisin kaukana parhaista päivistään. Näin sivaltaa ruotsalaisen Aftonbladet-lehden kolumnisti Mats Wennerholm.

– Finnkampen on ainutlaatuinen tapahtuma koko yleisurheilumaailmassa. Mutta ketä enää kiinnostaa? Kaksi päivää keskinkertaista yleisurheilua on yksinkertaisesti liikaa, Wennerholm kirjoittaa Aftonbladetissa.

Wennerholm ottaisi mallia yleisurheilun Timanttiliigasta ja tiivistäisi maaottelun yhden illan mittaiseksi tiiviiksi tapahtumaksi.

– Vielä 1980-luvulla maaottelu oli yhtä tärkeä kuin vaikkapa Suomen ja Ruotsin välinen jääkiekon MM-finaali. Täydet katsomot Helsingissä ja Tukholmassa, ilmassa suuria tunteita. Mutta mitä näimme nyt Tampereella? Kehnon sään ja yhtä kehnoja tuloksia, Wennerholm jatkoi tylyllä linjallaan.

Wennerholm luonnehtii suomalaisen yleisurheilun tilaa lohduttomaksi.

– Suomen yleisurheilua on tuskin enää olemassa. Berliinin EM-kisat olivat katastrofi suomalaisille, joiden parhaaksi saavutukseksi jäi kuudes sija (Antti Ruuskanen keihäsfinaalissa). Sen ongelman korjaaminen olisi tärkeämpää kuin Ruotsi-ottelun voitto, jota kukaan tuskin edes muistaa enää huomenna, Wennerholm totesi.

Suomen miehet juhlivat seitsemän vuoden tauon jälkeen maaotteluvoittoa Ruotsista. Naisten maaottelussa Ruotsi kukisti Suomen.

Lue Mats Wennerholmin kolumni Aftonbladetista (ruotsiksi)

Lue lisää:

Suomen miehet juhlivat Ruotsi-maaottelun voittoa seitsemän vuoden tauon jälkeen! Raitasen hurja loppukiri ratkaisi päätöslajin jännitysnäytelmässä

Elä uudelleen yksi kaikkien aikojen maaottelutrillereistä! Katso, miten Suomen miehet ratkaisivat dramaattisesti yllätysvoiton Ruotsista

Topi Raitasen huima loppuveto häkellytti ruotsalaiset – "Ei kuulunut minun maailmaani"

Suomen tuorein yleisurheilun supersankari mykistävästä Ruotsi-ottelun voitosta: ”Hienoa saada positiivisia uutisia tällaisen kesän jälkeen”

Suomen tytöt maaotteluvoittoon – Ruotsi näytti kaapin paikan pojille

Suosittelemme