Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Asiantuntija: Kimi Räikkösen tulevaisuus on jo päätetty – ”Toivon, että hän jatkaa Ferrarilla”

Yle Urheilun Formula 1 -asiantuntija Jukka Mildh listaa useamman syyn sille, miksi hän toivoisi Kimi Räikkösen jatkavan tulevallakin kaudella Ferrarilla.

Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Kuva: EPA
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Ferrarin suomalaisen F1-tähden Kimi Räikkösen tulevaisuudella on spekuloitu läpi kesän. Kun kesä on kääntynyt syksyyn, niin huhut ovat kuumentuneet todella kovasti. Viikko sitten Belgian GP:n yhteydessä Autosport uutisoi, että Räikkönen jatkaa todennäköisesti Ferrarilla. Hänen korvaajaksi spekuloitu Charles Leclerc puolestaan siirtyisi Sauberilta Haasille eli toiseen Ferrarin asiakastalliin.

Viime viikonloppuna italialaistalli Ferrarin kotikilpailussa Monzassa saksalainen Auto motor und Sport puolestaan kertoi, että monacolainen superlahjakkuus Leclerc korvaa Räikkösen.

Taustalla on jo aiemmin kesällä sovitut asiat pääjohtaja Sergio Marchionnen kanssa. Marchionne kuitenkin menehtyi heinäkuun lopussa. Ferrarin uudet pomot haluaisivat Räikkösen jatkavan tallissa. Leclercin suunta lupaavan alkukauden jälkeen on ollut alaspäin.

Räikkönen puolestaan säväytti Monzassa paalupaikallaan ja kovalla voittokamppailullaan, joka kääntyi kakkossijaksi Ferrarin renkaiden kuluttua pahasti. Lewis Hamilton pokkasi voiton. Mutta Ferrarin uudet pomot eivät haluaisi rikkoa Marchionnen sopimia asioita.

Yle Urheilun Formula 1 -asiantuntija Jukka Mildhin mukaan on todella vaikea sanoa, mikä on totuus kaikissa eri jutuissa Räikkösen jatkosta. Palaset kuitenkin kuulostavat oikeilta. Leclerc siirtyy todennäköisesti jossain vaiheessa urallaan Ferrarille. Lokakuussa 39 vuotta täyttävä Räikkönen myös jossakin vaiheessa lopettaa.

– Toivon, että Kimi jatkaa Ferrarilla. Hänen pitäisi jatkaa. Kimi myös ansaitsisi jatkaa. Kimi on tehnyt parempaa työtä koko ajan. Hän on huippukunnossa. Kimi on myös selvästi motivoitunut. Hän jopa hymyili, vaikka hävisi Monzassa, Mildh listasi Räikkösen jatkolle syitä.

Auto motor und Sportin mukaan Räikkösen tilanne on myös sen takia solmussa, että Ferrari ei uskalla tehdä peliliikkeitä Räikkösen jatkoa varten. Leclercin managerina toimii Nicholas Todt, joka on entisen Ferrarin tallipäällikön Jean Todtin poika. Ferrari ei halua suututtaa entistä johtohahmoaan ja nykyään FIA:n puheenjohtajana toimivaa isä-Todtia.

Mildh on vakuuttunut siitä, että jonkinlainen päätös Räikkösen tulevaisuudesta on jo tehty.

– F1-sarjassa ei jätetä asioita viime tinkaan, ellei tapahdu jotain dramaattista. Marchionnen kuolema voi vaikeuttaa asioita. Mutta täytyy muistaa, että tällaisissa asioissa Leclerc on enemmän pelinappula kuin Kimi, Mildh sanoo.

F1-sarja tunnetaan salamyhkäisyydestään ja siitä johtuvasta jatkuvasta huhumyllystään. Monzan kisan jälkeen Räikkönen kiitti innokasta kotiyleisöä vuolaasti. Hän heitti myös yleisölle, että "ensi kertaan". Se sai huhumyllyn kääntymään mahdollisen Räikkösen jatkon puolelle.

Suomalainen oli itse totutun vähäsanainen heitostaan kisan jälkeisessä FIA:n lehdistötilaisuudessa. Räikköseltä kysyttiin, onko hänellä muitakin vaihtoehtoja kuin Ferrari tulevalle kaudelle.

– Kuten elämässä yleisestikin, aina on vaihtoehtoja. Ne riippuvat siitä, mitä haluaa tehdä. Se taas riippuu monesta asiasta. Katsotaan, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, Räikkönen muotoili.

Lue lisää:

Italian GP:n lopputulokset muuttuivat, ranskalaiskuskin suoritus hylättiin

Miksi kaikkensa antanut Räikkönen hävisi? Asiantuntija kertoo kolme syytä – ”Tämä oli iso pettymys”

Kakkoseksi jäänyt Räikkönen oli yleisön suurin sankari – vihjasiko tukea ihastellut suomalainen jatkosopimuksesta?

Hurja pettymys! Räikkönen oli kiinni uskomattomassa voitossa loppuhetkille saakka, mutta Bottas auttoi Hamiltonin ykköseksi

Italian GP:n jälkeen poikkeuksellinen episodi – Räikkösen voiton estänyttä Bottasta ei päästetty perinteiseen haastatteluun

Mitä ihmettä, Sebastian Vettel? Nelinkertainen mestari on sulamassa mestaruustaistossa – Räikköselläkin merkitys: ”Aikamoinen tilanne kasata hermot”

F1-sarjan kauhupoika Verstappen hämmästeli, miksi sai rangaistuksen vaarallisesta tempustaan Bottakselle – ”Tyhmyyttä ja kypsymättömyyttä”

Räikköselle ikävä kakkossija, Hamilton ohitti rengasvaivaisen suomalaisen – näin eteni Italian GP

Arvostetut moottoriurheilumediat kertovat eri tarinaa Räikkösestä – jatkuuko ura Ferrarilla vai ei?

Suosittelemme sinulle