Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Wikileaksin tietoturva-asiantuntija katosi Norjassa

Vuotosivusto Wikileaksiin yhdistetty kyberturvallisuuden asiantuntija on ollut kateissa jo lähes kaksi viikkoa.

Arjen Kamphuis
Arjen Kamphuis on ollut kateissa elokuusta lähtien. Kuva: Dennis van Zuijlekom / CC BY-SA 2.0, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/
Raisa Pöllänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Norjan poliisi kertoo tutkivansa paljastussivusto Wikileaksin avainhenkilön katoamista.

Kyberturvallisuuden asiantuntija, hollantilainen Arjen Kamphuis, 47, on ollut kateissa 20. elokuuta lähtien. Viimeinen havainto hänestä on tehty Pohjois-Norjassa, Bodøn kaupungissa.

Poliisin mukaan katoamisen tutkinta aloitettiin sunnuntaina, mutta toistaiseksi poliisilla ei ole tarkempaa tietoa innokkaana vaeltajana tunnetun Kamphuisin liikkeistä.

Wikileaks-sivuston mukaan Kamphuisilla oli lentolippu Trondheimista 22. elokuuta lähteneeseen lentokoneeseen, mutta Kamphuis ei koskaan saapunut lennolleen. Kamphuisin oli tarkoitus matkustaa Bodøsta Trondheimiin junalla.

Wikileaks pitää katoamista outona ja arvioi, että Kamphuisin katoaminen on voinut tapahtua joko Bodøssa, Trondheimissa tai junassa. Sivuston Twitter-julkaisut ovat käynnistäneet salaliittoteorioiden sarjan.

Kamphuis on yksi teknologian innovaatioihin erikoistuneen konsulttiyhtiö Gendon perustajista, ja toimii yhtiössä teknologiajohtajana. Hän työskentelee myös Wikileaksin tietoturva-asiantuntijana ja on sivuston perustajan Julian Assangen ystävä.

Suosittelemme