Hyppää sisältöön

Avioliitossa ei voi raiskata, väittää persupoliitikko Kankaanpäästä – Halla-ahokin tuomitsee kirjoitukset

Kankaanpään perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teuvo Roskala katsoo, että avioliitossa ei voi olla raiskausta. Avioliitossa tehty raiskaus on kriminalisoitu 24 vuotta sitten.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka / Perussuomalaiset

Kankaanpääläisen perussuomalaispoliitikon Teuvo Roskalan näkemykset raiskauksesta ovat pakottaneet puolueen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon ottamaan kantaa asiaan.

Roskala ilmoittaa, että hänen mielestään avioliitossa ei voi olla raiskausta vaan kyse on perheen sisäisestä asiasta. Asiasta kertoi Satakunnan Kansa (siirryt toiseen palveluun). Suomen laissa raiskaus avioliitossa kriminalisoitiin vuonna 1994. Roskalan mielestä tämä laki ei ole järkevä.

– Perinteisessä kristillisessä avioliitossa ei voi tulla raiskatuksi. Avioliitto on kahden sopuisan ihmisen välinen liitto, Roskala kommentoi lehdelle.

Roskala perusteli käsityksiään myös Raamatulla osaamatta tarkemmin sanoa, missä kohtaa Raamattua asiaa käsitellään.

Blogissaan (siirryt toiseen palveluun) Roskala toteaa myös, että "raiskatulle pitää abortti suoda, jos tekijä on täysin outo. Tai erivärinen. Avioliitossa kun ei voi edelleenkään tulla raiskatuksi. Ei ainakaan tavallisten valkoisten heteroiden suhteessa."

Halla-aho: Takapajuista

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvostelee Roskalan näkemyksiä porilaisen perussuomalaispoliitikko Anssi Salmen Facebook-seinällä.

– Perussuomalaiset vastustavat maahanmuuttoa takapajuisista kulttuureista muun muassa siksi, että arvostamme naisten ja lasten oikeuksia. Takapajuisuus ei ole yhtään parempaa, vaikka se olisi kotimaista, Halla-aho kirjoittaa.

Halla-aho ei halunnut kommentoida asiaa Ylelle tämän tarkemmin. Myös useat satakuntalaiset perussuomalaispoliitikot kuten edellä mainittu Anssi Salmi ovat irtisanoutuneet sosiaalisessa mediassa Roskalan ajatuksista.

Teuvo Roskala on Kankaanpään perussuomalaisten varapuheenjohtaja, Kankaanpään kaupunginhallituksen varajäsen ja kaupunginvaltuutettu.

Suosittelemme sinulle