Hyppää sisältöön

Mikko "Peltsi" Peltolan viisi vinkkiä positiivisuuteen: "Tiskaaminen on tosi kivaa!"

Vuoden positiivisimman suomalaisen mielestä positiivisella asenteella myös arki on mukavampaa.

Vuoden positiivisimman suomalaisen Mikko "Peltsi" Peltolan elämänohjeet
Vuoden positiivisimman suomalaisen Mikko "Peltsi" Peltolan elämänohjeet

Toimittaja Mikko "Peltsi" Peltola valittiin tällä viikolla Vuoden 2018 positiivisimmaksi suomalaiseksi. Valinnan teki Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati.

Raati totesi, että 44-vuotiaassa Peltsissä on äijämäisen hyvää periksiantamattomuutta ja esimerkillistä pehmeyttä. Peltsi on aina oma itsensä ja juuri se on hänen positiivisuutensa ydin.

– Olen jo vuosia sitten huomannut, että positiivisella asenteella tämä elämä ja etenkin arki on jotenkin mukavampaa. Aikaisemmin tittelin saanut Kaj Kunnas on sanonut hyvin, että tämä on aika itsekäs ajatus. Kun itse voi positiivisesti ja hyvin, se heijastuu lähipiiriin. Kun omat asiat on ensin kunnossa, niin muutkin saavat siitä hyvää.

- Periksiantamattomuudella voi tehdä elämästään hieman postiviisemman, sanoo vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi valittu Peltsi. Kuva: Rinna Härkönen / Yle

Yle Uutiset pyysi Peltsiä listaamaan viisi asiaa, joilla jokainen voi tehdä elämästään positiivisemman.

1. Älä valita asioista, joihin et voi itse vaikuttaa

– Minulle ne ovat sää ja ikä. Ne ovat semmoisia asioita, mille mä en mitään voi. Ne on sitä, mitä ne on ja niiden kanssa mennään.

2. Periksiantamattomuus

– Tämä tuli ystävältäni Markulta, jonka kanssa meillä oli muutama vuosi sitten 31 puunrunkoa halottavana haloiksi. Katsottiin sitä isoa kasaa ja todettiin, että kyllä se näin on, että hakkaamalla näitä halkoja aamusta iltaan muutama viikko, niin jossain vaiheessa tämä on suoritettu. Näin sitten mentiin.

3. Itsekkyys

– Itserakkaasti vaan ajattelee asioita positiivisesti, niin sieltä pikkuhiljaa voitto tulee.

4. Kokeile positiivisuutta

– Jos on sellainen ihminen, joka aina ajattelee negatiivisesti, kannattaa yrittää vaikka pari viikkoa ajatella asioita positiivisesti. Silloin saattaa huomata, että oma mieli muuttuu ja elämästä tulee kivempaa.

5. Mantran hokeminen

– Yhdessä vaiheessa aikaa ennen astianpesukoneiden ja mökillä vieläkin, olen alkanut hokemaan: "Tiskaaminen on tosi kivaa!" Rehellisesti voin sanoa, että siitä on tullut mukavaa ja vähän mun juttu. Kun on sukulaisten kanssa syöty, mä ilmotan anopille, että mä sitten loukkaannun verisesti, jos mä en saa tiskata. Siitä on tullut ihan mukavaa puuhaa, kun huomaa, että niistä astioista lähtee lika pois.

Kuuntele: Peltsin haastattelu Yle Puheen Aamussa

Suosittelemme sinulle