Hyppää sisältöön

Uutissuomalainen: Glyfosaatin käyttöön tulossa lisää rajoitteita

Tukes aikoo rajoittaa glyfosaattia sisältävien kasvinsuojeluaineiden käyttöä esimerkiksi päiväkotien ja leikkipaikkojen lähellä.

Lapsen jalat lähikuvassa.
Kuva: Matti Myller / Yle
STT

Kemikaali- ja turvallisuusvirasto Tukes on rajoittamassa glyfosaattia sisältävien kasvinsuojeluaineiden käyttöä esimerkiksi päiväkotien ja leikkipaikkojen lähellä, kertoo Uutissuomalainen (siirryt toiseen palveluun). Glyfosaattia ei saa käyttää jatkossa myöskään julkisten alueiden kovilla pinnoilla, kuten päällystetyillä ja kivetyillä alueilla.

Glyfosaatti on vaikuttava aine muun muassa Roundup-tuotemerkin rikkakasvintorjunta-aineissa.

Tukesin ryhmäpäällikkö Kaija Kallio-Mannila sanoo Uutissuomalaiselle, että EU:n glyfosaatin täytäntöönpanoasetus velvoittaa jäsenmaat rajoittamaan käyttöä herkillä alueilla. Lisäksi valmistajien pitää hakea myyntiluvan uusimista markkinoidakseen torjunta-aineita, ja uusien rajoitusten pitää näkyä tuotteissa.

Euroopan komission täytyy todeta valmisteiden vaikuttava aine turvalliseksi ja hyväksyä se EU-alueella ennen kuin kansalliset viranomaiset päättävät myyntiluvasta. Suomessa luvat myynnille ja käytölle myöntää Tukes.

Lue myös:

Monsanto joutuu maksamaan mojovat korvaukset Kaliforniassa – Suomalaisasiantuntija kuumana käyvästä glyfosaattikeskustelusta: "Se on ihan turhaa pelkoa"

Suosittelemme sinulle