Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Kojonkoskelle uusi työ – alkaa rakentaa Kiinalle mäkihyppyjoukkueita Pekingin olympialaisiin

Mika Kojonkosken tehtävään kuuluu rakentaa Kiinalle miesten ja naisten mäkihyppyjoukkueet.

Mika Kojonkoski
Mika Kojonkoski Kuva: AOP
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön entinen johtaja Mika Kojonkoski on solminut neljän vuoden sopimuksen Team Chinan kanssa tavoitteena rakentaa Kiinalle oma mäkihyppymaajoukkue vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisiin mennessä. Sopimukseen kuuluu 30 urheilijan ja kuuden valmentajan kotipesän rakentaminen Kuopioon seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Kojonkoski on aiemmin valmentanut Itävallan, Suomen ja Norjan mäkihyppymaajoukkueita.

Omat talviolympialaiset ovat laittaneet Kiinan talviurheilukulttuurin kehittämiseen vauhtia.

– Asiat ovat tapahtuneet nopeasti ja yllättäen. Puhuin keväällä China Europe Health & Sports Councilin järjestämässä tilaisuudessa Vierumäellä, josta kiinalaiset innostuivat. Hetken päästä kävi kutsu Kiinaan, jossa esitin suunnitelman, jonka ydin oli Kiinan mäkihypyn keskittäminen Suomeen ja Kuopioon. Siitä asia ovat edenneet hämmästyttävän nopeasti.

– Suunnitelman mukaan urheilijat ovat tulossa Kuopioon lokakuun alussa. Nyt on kiire valmentaja- ja huoltotiimin rakentamiseen, Kojonkoski kertoi tiedotteessa.

Kiinalla ei vielä ole mäkihyppyjoukkuetta, vaikka yksittäisiä mäkihyppääjiä on jo nähty naisten kisoissa. Uudessa toimessaan Kojonkosken tehtävänä on rakentaa Kiinalle miesten ja naisten mäkihyppyjoukkueet, jotka olisivat riittävän lähellä maailman kärkimaita vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisiin mennessä.

Lue myös:

Kojonkoski vielä avoimena tulevan suhteen, paluu mäkihypyn pariin mahdollinen: "Oma sielu kärsii Suomen nykytilanteesta"

Pitkäjänteisyyttä suomalaiseen huippu-urheiluun toivova Kojonkoski ei jättänyt tehtäväänsä kovaäänisen kritiikin takia: "Sosiaalisen median kuva on ihan toinen"

Suomen huippu-urheilulle uusi johtaja – Mika Kojonkoski ei hae jatkokautta

Kiinan jättihanke Vuokatissa varmistui: talviurheilu tuo miljoonia euroja ja 150 kiinalaista Kainuuseen

Suosittelemme sinulle