Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

US Openin naisten finaalista kehkeytyi farssi – Serena Williamsin ilmiriita tuomarin kanssa sai yleisön suunniltaan

Tennistähti Serena Williams otti rajusti yhteen virkailijoiden kanssa Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen naisten loppuottelussa.

Serena Williams.
Kuva: EPA
Matias Strozyk
Avaa Yle-sovelluksessa

Serena Williamsin lauantai-ilta Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen loppuottelussa ei edennyt suunnitelmien mukaan. Williams hävisi naisten kaksinpelin loppuottelun Japanin Naomi Osakaa vastaan, mutta edesottamukset pisteiden välissä varastivat huomion.

Williams raivostui, kun häntä alettiin huomautella sääntöjenvastaisesta valmennuksesta ottelun ollessa käynnissä. Tuomarihavaintojen mukaan Williams vastaanotti ohjeita katsomosta.

Ensin Williams sai varoituksen, sitten pistemenetyksen. Lopulta häneltä vietiin kokonainen peli.

Päätuomari Carlos Ramos joutui 23-kertaisen Grand Slam -voittajan hampaisiin ja ottelu keskeytyi toistuvasti Williamsin tunteenpurkausten vuoksi. Amerikkalainen muun muassa vaati kovaan ääneen anteeksipyyntöä, kutsui Ramosia varkaaksi ja valehtelijaksi ja vannoi, ettei koskaan sortuisi "huijaamiseen".

Myöhemmin Williams alkoi myös kyynelehtiä ja pakotti turnausvirkailijat astelemaan kentälle keskustelemaan asiasta. Välikohtaus sai ottelun draamassa mukana eläneen yleisön viheltämään ja buuaamaan äänekkäästi.

Lopulta tunteenpurkaukset saattoivat maksaa Williamsille mestaruuden. Osakalle annettu peli vei hänet yhden pelin päähän ottelun voitosta ja lopulta hän myös käytti tilaisuutensa. Japanilaisen voittolukemiksi merkittiin 6-2, 6-4.

Osaka, 20, ei ollut koskaan aiemmin edennyt Grand Slam -turnauksessa neljättä kierrosta pidemmälle. Hän on ensimmäinen naisten Grand Slam -finaaliin edennyt japanilainen.

Yhdysvaltojen avoimet kuusi kertaa voittanut Williams ei ottelun jälkeen suostunut kättelemään Ramosia, vaan vaati yhä anteeksipyyntöä.

Lue myös:

US Openin valloittaneesta Osakasta tuli kansallissankari, finaalissa raivonnut Williams ojensi katsojia: "Ei buuata enää"

Suosittelemme sinulle